Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Facebook status koji trebate pročitati svojoj djevojčici

Ornela Vistica

Mlada hrvatska glumica Ornela Vištica potaknuta fotografijama djevojaka na društvenim mrežama odlučila je reagirati te se na svom Facebook profilu obratiti svim djevojčicama te im naglasiti što je i gdje se krije ljepota.

“Zgrožena slikama koje gledam na društvenim mrežama, naprosto osjećam da moram reagirati za sve djevojčice koje eto gledaju tu i tamo moj profil.

Prije nekoliko godina bila sam u srednjoj školi. Opća gimnazija. U razredu je naprosto sramotno bilo dobiti nižu ocjenu. Borili smo se kao lavice i lavovi tko će biti bolji. I tko će više novog ZNANJA i INFORMACIJA usvojitI!. Nismo baš imali vremena za izlaske i dotjerivanja. Ispiti su se znali zaredati cijeli tjedan. Iz današnjeg pogleda svjesna sam koliko su neki profesori znali biti strogi prema nama. I danas sam im zahvalna na tome.

Trebalo je sjesti i učiti satima. Moj razred je dugo godina imao najbolji prosjek u školi. Svatko od nas je bio najbolji u nečemu. Osvajali smo natjecanja. Većina kolega je danas uspješno završila svoje fakultete, a neki još uvijek završavaju. Paralelno sa gimnazijom išao je kućni odgoj i Govornička škola.

Djevojčice moje drage, žudite da budete što bolje kao individue.
Pazite koja glazba je baš vaš izbor, koji film gledate, što lajkate
osvještavajte sebe i svoju socijalnu inteligenciju. I puno čitajte, učite, budite što bolje u školi.

Učite kako se ponašati ovisno o situaciju, vremenu, prostoru i društvu u kojem se nalazite. Budite i rokerice i šminkerice, ali nemojte zaboraviti biti male dame…
Što znači pozdrav, zdravica, kako sjediti, kako jesti, kako govoriti i gdje i kada i kolikom glasnoćom, naravno sto bliže standardu, kako se rukovati, kako se ponašati na ulici, restoranu, muzeju, kazalištu, klubu, gostionici, doma. Kako se odijevati ovisno o situaciji vremenu i prostoru…za sve to postoje pravila. ( Govornička škola)…
I dan danas me majka zna kritizirati i reci kako nisam pružila ruku starijoj susjedi i pitala je treba li pomoć…
Važno je stremiti ka lijepom i dobrom jer ste onda bas takvi.
Lijepi.”

vistica