Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prigodni pokloni

Gradonačelnici Zenice i Mostara darovali prvorođene bebe u 2023. godini

ze ma

Gradonačelnik Kasumović je dodao i to kako, osim mjera za podizanje nataliteta, mladim roditeljima treba omogućiti i

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je danas u Kantonalnoj bolnici Zenica prvorođenu bebu u 2023. godini te ju je tom prilikom i darovao.

Majka Ilhana Turčinović rodila je djevojčicu Daliu, dugu 47 centimetara i tešku 3.130 grama.

Ilhana Turčinović je zahvalila gradonačelniku i Gradskoj upravi za pažnju.

Gradonačelnik Kasumović je uputio iskrene čestitke sretnim roditeljima.

– Nadam se da će u ovoj godini biti još puno beba. Posjeta prvorođenoj bebi je aktivnost koju s radošću obavljam i to je tradicija koju treba nastaviti. Kako znamo Bosna i Hercegovina bilježi pad nataliteta. Grad Zenica nastoji koliko je u svojoj mogućnosti pomoći roditeljima s djecom, kao i onim koji se bore za potomstvo i to kroz jednokratnu novčanu pomoć za svako novorođeno dijete na teritoriji grada Zenica te sufinansiranje troškova pružanja usluga vantjelesne oplodnje – kazao je Kasumović.

Gradonačelnik Kasumović je dodao i to kako, osim mjera za podizanje nataliteta, mladim roditeljima treba omogućiti i zapošljavanje.

U ime Grada Zenica gradonačelnik je majci djevojčice Dalie uručio prigodan poklon i novčani dar od 1.000 KM, saopćeno je iz Grada Zenica.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić, također je posjetio je majku prve bebe rođene u 2023. godine u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar.

“Iskrene čestitke obitelji Ćuk i radujemo se činjenici da je u novogodišnjoj noći oboren rekord po broju novorođene djece u SKB Mostar. Čestitke svim obiteljima i nadamo se da će cijela godina biti kao protekla noć”, kazao je tom prilikom gradonačelnik Kordić.

U novogodišnjoj noći u SKB Mostar rođeno je sedam beba, šest djevojčica i jedan dječak. Iz mostarske bolnice kazali su kako je u 2022. godini ukupno obavljeno 1.855 poroda i to je najveći broj poroda u jednoj kalendarskoj godini u SKB-u Mostar.