Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

apokaliptični prizori

Hiljade mrtvih riba isplivale na površinu rijeke u Australiji

mkmkmkmkmk (1)

Nije ovo prvi put da se ovakav prizor vidi na tom mjestu, jer su u dvije godine tamo nastradali milioni riba

Apokaliptični prizor koji je snimljen na australskoj rijeci Darlin šokirao je ljude širom svijeta. Hiljade mrtvih riba isplivale su na površinu i prekrile je, što je mnoge itekako uznemirilo. Na snimkama vidimo brodove kako se polako kreću po vodi, a oko njih su leševi životinja koje su su stradale. Kako izvještavaju brojni svjetski mediji, razlog za ovaj pomor je nizak nivo kisika u vodi.

Premda su na teren odmah poslani inspektori, oni ne mogu napraviti puno. Nivo kisika, vjeruju, past će dodatno ovog vikenda. Po tom pitanju ne mogu poduzeti ništa, tako da su samo izašli provjeriti nije li možda razlog pomora još nešto, osim nedostatka kisika.

Nije ovo prvi put da se ovakav prizor vidi na tom mjestu. Prvi put su mrtve ribe viđene 2018. godine, a onda i godinu dana kasnije. Smatra se kako ih je tada nastradalo gotovo milion. Razloga je bilo više: od loše kvalitete vode do promjena temperature. Nije se moglo ništa napraviti, osim pokupiti ostatke nesretnih životinja i neškodljivo ih zbrinuti.