Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

usk

Iduće sedmice počinje vakcinacija protiv sezonske gripe

cjepivo-vakcina-pixsell

Kada je u pitanju vakcinacija protiv Covid-19 virusa, uprkos tome što su vakcine dostupne, građani pokazuju slabo interesovanje

Vakcine protiv sezonske gripe u Unsko-sanskom kantonu su spremne i bit će narednih dana dostupne građanima. Zavod za javno zdravstvo (ZJZ) USK-a u suradnji sa kantonalnim Zavodom za zdravstvenog osiguranja (ZZO) obezbijedio je vakcinu protiv sezonskog gripa.

-Nabavljeno je 2.550 doza koje će biti distribuirane prema svim domovima zdravlja na području USK-a, a vakcinacija će započeti od ponedjeljka, 31. oktobra. Vakcina je namijenjena kroničnim bolesnicima i osobama starijim od 65 godina života – kaže Amra Hasić iz ZJZ-o USK-a.

Kada je u pitanju vakcinacija protiv Covid-19 virusa, uprkos tome što su vakcine dostupne, građani pokazuju slabo interesovanje.

-Do sada je ukupno vakcinisano 92.047 osoba, od toga prvom dozom je vakcinisano 43.267 osoba, 38.482 osoba je vakcinisano sa dvije dozom vakcine, dok je trećom dozom vakcinisano 10.242 osoba. Shodno navedenom, a na osnovu izvještaja od strane domova zdravlja o provedenoj vakcinaciji, može se zaključiti da je zainteresiranost na veoma niskom nivou – ističe Hasić.