Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Imam 26 godina, djevica sam i čuvam se za brak”

djevojka

“Ne postoji dobro vrijeme da tipu kažeš da si djevica. Prvi sastanak? Previše toga isuviše rano. Drugi sastanak? Možda, ali u ovom trenutku razmišljate da li da podijelite slatkiš, tako da bi ovo bilo malo ekstremno. Zapravo, ne postoji dobar trenutak”, pogotovo ako pored toga što ste djevica, ne planirate da imate seks sve do braka, piše Ellen Burkhardt.

Trebalo bi da sam mnogo bolja u dijeljenju ovih informacija. Imam 25 godina, završila sam faks, imam dobar posao, lijep stan i nikakve dugove. Tu su još i prijatelji, porodica koja me podržava, a i vrlo sam dobro svjesna ko sam i šta želim da budem.

Kao što sam rekla, nisam protiv seksa. Ali nisam ni imuna na želju: zaista mi laska kada muškarac želi da me baci na krevet i pocijepa mi odjeću, ali na kraju ipak mora da napusti sobu jer poštuje moje želje

Po svim stavkama, ja sam prilično uspješno ljudsko biće. Ali u trenutku kada tipu moram da otkrijem da seks nije opcija sve do braka, postajem nervozna djevojka koja ne može da sastavi smislenu rečenicu.

Nikada nisam mislila da će mi seks pomoći da budem popularna. Imala sam par tipova koji su mi se sviđali, ali nijedna veza nikada nije bila toliko ozbiljna da barem na trenutak pomislim na seks.

Stvari se na faksu nisu promijenile. Mnogi su mogli da mi budu prvi, ali nisu.

Još jedan veliki razlog za manjak seksa bila je činjanica da sam kršćanka. Nisam bila religiozni fanatik, već samo konzervativna po pitanju seksa. Uvijek sam mislila da je seks za brak, i to je to.

Doduše, svemu ovome nije pomagala i činjenica da sam nepopravljivi romantičar i perfekcionista. Vjerujem da ljubav i seks moraju da idu ruku pod ruku.

Bez obzira na vaše mišljenje, nedostatak seksa me nije učinio jadnom, usamljenom i uskraćenom za zadovoljstvo. Niti sam protiv njega. Zapravo, ja sam potpuno za seks, jer prema onome što sam čula – fantastičan je i jedva čekam da ga jednog dana imam.

Ipak, trenutno sam ponosna na svoju nevinost. Ona me izdvaja. Ne na „ja sam bolja od drugih djevojaka“ način, već na „ja sam jedinstvena“ način.

Svaki muškarac drugačije reaguje na „nema seksa“ bombu. Neki se prave cool dok razmišljaju kako da me natjeraju da promenim mišljenje. Neki se odmah povuku. Neki lažiraju prihvatanje i uspiju da izdrže još par sastanaka. A neki zaista daju sve od sebe da istraju sa cijelom pričom o celibatu – i onda odustanu.

Bez obzira na vaše mišljenje, nedostatak seksa me nije učinio jadnom, usamljenom i uskraćenom za zadovoljstvo. Niti sam protiv njega. Zapravo, ja sam potpuno za seks, jer prema onome što sam čula – fantastičan je i jedva čekam da ga jednog dana imam

Kao što sam rekla, nisam protiv seksa. Ali nisam ni imuna na želju: zaista mi laska kada muškarac želi da me baci na krevet i pocijepa mi odjeću, ali na kraju ipak mora da napusti sobu jer poštuje moje želje.

Izluđuje me kada mi šapuću i zadirukuju me na pravi način. U tim situacijama se pitam da li je vrijedno čekati na veliko „Da“.

Zašto to radim?

Zašto se držim tih granica kada bi bilo tako predivno probiti ih?

Činim to zato što sam poslije 26 godina shvatila da je od svih prilika koje mi je život ponudio, ljubav najdragocjenija.