Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UGF

Istraži i otkrij “3 grada, 3 parka prirode” s Robertom Dacešinom

Robert Dacesin – UGF

Medijsku karavanu „3 grada, 3 parka prirode s Robertom Dacešinom“ realizira Udruženje građana Fojničani Maglaj u okviru projekta „Misli o prirodi!“

Želite li otkriti skrivene prirodne dragulje Bosne i Hercegovine? Udruženje građana Fojničani Maglaj i najpoznatiji BH avanturist i putopisac Robert Dacešin pozivaju vas da se pridružite jedinstvenoj medijskoj karavani „3 grada, 3 parka prirode“ u periodu od 28. do 30. aprila 2023. godine.

Najmanje šest odabranih sudionika imat će priliku istražiti planinu Ozren, otkriti tajne pećine Mokra Megara, uživati u prekrasnim pejzažima Matinskog visa i Spomenika prirode Tajan.

Javni poziv je otvoren za sve zainteresirane novinare, fotografe, influencere i autore drugih digitalnih sadržaja koji se zanimaju za prirodu i njenu zaštitu, s relevantnim iskustvom i respektabilnom publikom, gledatelja, čitatelja, pratitelja…

Za odabrane sudionike je osiguran smještaj, hrana, prijevoz, naknada za angažman i nezaboravni doživljaj prirode u trodnevnoj avanturi koju predvodi Robert Dacešin, nagrađeni autor najboljeg turističkog videa u svijetu za prošlu godinu.

Od sudionika očekujemo kreiranje i objavljivanje medijskih sadržaja koji će promovirati očuvanje i zaštitu Ozrena, Mokre Megare, Matinskog visa i Tajana te potaknuti posjet ovim prekrasnim lokalitetima „3 grada, 3 parka prirode“.

Javni poziv je otvoren do 17. aprila 2023. godine a prijave se podnose putem online obrasca.

Medijsku karavanu „3 grada, 3 parka prirode s Robertom Dacešinom“ realizira Udruženje građana Fojničani Maglaj u okviru projekta „Misli o prirodi!“ koji implementira Centar za promociju civilnog društva uz financijsku potporu Švedske i Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

UGF