Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izgubila 243 kilograma, ali se suočila s drugim problemima

christina123

Christina Phillips (25) iz SAD-a je izgubila vrtoglavih 243 kilograma zahvaljujući operaciji tokom koje su joj ugradili premosnicu na želudac, odnosno smanjili su joj obim želuca tako da se više nije mogla prejedati.

Kilažu je smanjila na oko 75 kilograma. Ali, postala je opsjednuta svojom kilažom, odnosno panično se boji da će ponovo biti debela.
Priznala je da se nikako ne može otarasiti osjećaja da je i dalje previše debela pa odbija hranu i jede tek toliko da preživi. Zabrinut je i njen ljekar.

– Sav taj ekstremni postupak mršanja kroz koji je prošla kod nje je stvorio poremećaj u prehrani. Ona sad živi od 400 kalorija na dan i ima premalo tjelesne masti. Nisam nikako zadovoljan s tim. Trebala bi jesti minimalno dvostruko više kalorija. Ovako je iz jedne krajnosti otišla u drugu, a obje su vrlo nezdrave – rekao je dr. Nowzaradan.

christina222

Dodao je kako Christina pati od još jednog poremećaja koji, također, zahtijeva psihološku pomoć – dijagnosticirali su joj dismorfični tjelesni poremećaj (BDD), odnosno iskrivljenu sliku o sebi. Ona je uvjerena kakon je konstantno predebela i na dobrom je putu da postane anoreksična.

Stručnjacu kažu da takve dijagnoze znaju voditi depresiji, sklonosti samoubistvu, anemiji, čiravima itd. Djevojka je, srećom, svjesna problema i pristala je na stručnu pomoć, piše Country Living.

Christina je prije dvije godine učestvovala u emisiji “My 600-lb Life” na TLC-u. Radi se o emisiji koja prikazuje živote ekstremno pretilih ljudi. Tada je rekla kako se počela prejedati u djetinjstvu jer joj je to bio svojevrstan bijeg od disfunkcionalne porodice i čestih roditeljskih svađa – hrana joj je postala utjeha. Dnevno je u sebe unosila oko 7.000 kalorija.

https://www.youtube.com/watch?v=kds85EeJJz8