Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Izložba za Svjetski dan zdravlja i 75 godina Svjetske zdravstvene organizacije

svjetski dan zdravlja who szo

Izložba će biti dostupna javnosti na prostoru ispred Akademije likovnih umjetnosti, Obala Maka Dizdara 3, Sarajevo, u periodu od mjesec dana, počevši od 7. aprila

Povodom Svjetskog dana zdravlja 2023. godine, koji se podudara sa 75. godišnjicom osnivanja Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), dr. Ingrid Macdonald, rezidentna koordinatorica Ujedinjenih naroda u BiH i dr. Erwin Cooreman, specijalni izaslanik Svjetske zdravstvene organizacije za Bosnu i Hercegovinu, otvorit će izložbu o dostignućima ove organizacije na polju javnog zdravstva u svijetu i BiH u srijedu, 5. aprila, u 14.30 sati, u UN zgradi, Ulica Zmaja od Bosne bb, Sarajevo.

Svake godine, Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. aprila na godišnjicu osnivanja SZO. Na ovaj dan, SZO ističe važnost teme globalnog zdravlja kroz posebne događaje i informativne kampanje. Svjetski dan zdravlja jedna je od nekoliko aktivnosti koje SZO poduzima za podizanje svijesti o zdravstvenim problemima i inspiriranje ljudi diljem svijeta. 75. godišnjica SZO prilika je da se sagledaju uspjesi u javnom zdravstvu koji su poboljšali kvalitetu života tokom posljednjih sedam decenija. To je također prilika za poticanje djelovanja s ciljem rješavanja zdravstvenih izazova danas, ali i sutra.

Izložba će biti dostupna javnosti na prostoru ispred Akademije likovnih umjetnosti, Obala Maka Dizdara 3, Sarajevo, u periodu od mjesec dana, počevši od 7. aprila.