Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

intervju za hrt

Janica Kostelić se nako dužeg vremena pojavila u javnosti: Godi mi majčinstvo

janica

Nakon podužeg izbivanja iz javnosti, dala je intervju za HRT, a osim o skijanju, kratko s osvrnula i na svoj privatni život, tačnije sina Oskara

Otkako je prije godinu dana rodila svoje prvo dijete, sina kojem je dala ime Oskar, najbolja hrvatska sportašica svih vremena Janica Kostelić povukla se iz javnog života.

Nakon podužeg izbivanja iz javnosti, dala je intervju za HRT, a osim o skijanju, kratko s osvrnula i na svoj privatni život, tačnije sina Oskara koji je u s prvim danom januara 2020. godine proslavio i svoj prvi rođendan.

“Mali Oskar još nije bio na skijama. Ima vremena. Neka se dijete zabavlja dječjim radostima koje priliče njegovoj dobi”, rekla je Janica i istakla kako je super biti majka te da u toj ulozi uživa.

Inače, da je Janica trudna doznalo se kada je ona već bila u poodmakloj trudnoći, a kako će se zvati njen sin otkrila je novinarima ispred Banskih dvora uoči sjednice vlade u oktobru 2018. godine, u doba kada je još radila kao državna sekretarka Centralnog državnog ureda za sport.

“Zvat će se Oskar, a nije važno hoće li se baviti skijanjem ili politikom”, rekla je tada.

Iako su se mnogi nadali kako će roditi na svoj rođendan, koji je 5. januara, Oskar je stigao na samu Novu godinu 2019. i to carskim rezom u zagrebačkoj Petrovoj bolnici.