Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ljeto na jadranu

Je li Zrće zaista “hrvatska Sodoma i Gomora”? Pogledajte snimke…

ZRCE LUDILO

750 kuna za kokain, 350 za ketamin. Porukom na Snapchatu su mi poslali cijene droge

Je li Zrće zaista “hrvatska Sodoma i Gomora”? Neki tvrde da jest i zgražaju se nad svime što se tamo događa, drugi kažu da je riječ samo o dobroj zabavi, te još boljem turističkom potezu… Bilo kako bilo, Zrće partijanere iz svih dijelova svijeta privlači već godinama, i to u velikom broju, piše Index.hr.

Prvo što ćete uočiti u gradu su upozorenja “We love your clothes” kojima se turistima pokušava dati do znanja da ne bi smjeli golišavi hodati centrom grada, no oni za to nimalo ne mare. Uprkos komunalnim redarima koji redovno obilaze centar, mladi turisti hodaju polugoli, u badićima i bez majica.

Pošto fotografije zaista govore više od riječi, pogledajte fotogaleriju sa Zrća i Novalje, a sami procijenite je li riječ o “Sodomi i Gomori” ili bezazlenoj zabavi…

Tako ekipa na samoj plaži Zrće i u centru Novalje izgleda isto – skoro je prava rijetkost u šetnji gradom sresti nekoga potpuno odjevenog. Iste prizore zateći ćete i u gradskim kafićima, restoranima i trgovinama.

Ni droge ne manjka.

“750 kuna za kokain, 350 za ketamin. Porukom na Snapchatu su mi poslali cijene droge”, kažu tri Britanke koje su se protekle sedmice našle na Zrću zbog jednog festivala.

“Da, i preko Instagrama, ali i WhatsAppa. Koriste društvene mreže. Objaviš na Instagramu da si na festivalu pa ti pošalju poruku. Pitaju želimo li… Vrlo je jednostavno nabaviti drogu”, potvrdila su njenu priču dva Britanca na ulicam Novalje.

Čak i oni koji ne koriste ilegalne opijate na Zrću koriste jedan koji je u Hrvatskoj zasad legalan. Riječ je o dušikovom oksidu, poznatijem kao plin smijavac. Riječ je o plinu koji se može pronaći u medicini kao anestetik i ugostiteljstvu kao potisni plin za šlag.