Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dan bez lifta

Jedinstvena utrka najpoznatijim mostarskim stepenicama

342521933_727735215764423_8555679264650010319_n (1)

Udruga “Zdrav život KINEZIS” kao koordinator projekta za Bosnu i Hercegovinu poziva organizacije, kompanije, javne kolektive, pojedince, da se priključe obilježavanju ovoga dana i na kreativan način budu pokretači pozitivnih društvenih promjena

Jedinstvena utrka kultnim Velikim mostarskim stepenicama na Bijelom Brijegu sa 112 stepenica održat će se 26. aprila s početkom u 17 sati, najavili su u petak iz Udruge “Zdrav život KINEZIS”.

U sklopu obilježavanja Dana bez lifta, s ciljem promocije važnosti tjelesne aktivnosti i motiviranja ljudi na korištenje stepenica u svakodnevnom životu udruga KINEZIS pripremila je ovaj kratki trkački izazov najpoznatijim stepenicama u gradu Mostaru.

Utrka je kronometarska s pojedinačnim startom svakog natjecatelja i elektronskim mjerenjem vremena. Sudionici se natječu u ženskoj i muškoj kategoriji, a pobjednici su oni koji za najmanje vremena savladaju zadanu distancu.

Kotizacija za samo natjecanje je besplatna uz obaveznu prijavu na službenoj web stranici www.mostar.run

Podsjetimo, “No Elevators Day” godišnji je globalni događaj koji se održava posljednje srijede u aprilu u Evropi. Inicijativa je to pokrenuta od ISCA – “International Sport and Culture Association” da se na jednostavan način podiže svijest o važnosti tjelesne aktivnosti motivirajući ljude da u svakodnevnom životu odaberu stepenice umjesto lifta kao početak razvijanja zdravih navika i aktivnog životnog stila.

Udruga “Zdrav život KINEZIS” kao koordinator projekta za Bosnu i Hercegovinu poziva organizacije, kompanije, javne kolektive, pojedince, da se priključe obilježavanju ovoga dana i na kreativan način budu pokretači pozitivnih društvenih promjena.