Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pazite na jezik

Jednu riječ u bračnoj svađi nikad ne biste trebali izgovoriti

svadja

Ako ne želite povrijediti svog partnera, jednu riječ nikada ne biste trebali spominjati ako stvarno ne mislite to što govorite

Izgovorena riječ je poput bačenog kamena – ne možete je lako vratiti. Upravo zato posebnu pažnju biste trebali obratiti na riječi koje izgovarate u žaru svađe. Štaviše, ako ne želite povrijediti svog partnera, jednu riječ nikada ne biste trebali spominjati ako stvarno ne mislite to što govorite. Radi se o riječi razvod.

Evo i zašto.

Njome nastojite manipulisati

Umjesto da problem riješite kao odrasli ljudi, vi spominjete razvod, a uopće ne mislite ozbiljno? Ovo je čista manipulacija kojom se nadate da ćete uspjeti uplašiti partnera te prekinuti raspravu. No, tim potezom sami sebi radite medvjeđu uslugu jer problem i dalje postoji, bez obzira na to što ste prestali o tome raspravljati.

Gubi se osjećaj sigurnosti

Prijetnje razvodom kako biste dobili ono što želite su ultimatum i kod vašeg partnera izazivaju stres, te sumnju u vašu ljubav. A, ako ga volite, ne biste trebali željeti da se tako osjeća.

Mogli biste otjerati partnera

Ako svaka vaša svađa završava prijetnjama razvodom, nemojte se iznenaditi ako partner uzme stvari u svoje ruke i stvarno vas napusti. Niko ne želi stalno slušati prijetnje.