Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Kako se i očekivalo, zvijezda Manchester Uniteda već je iza rešetaka

New Project – 2022-01-30T231050.092

Ovaj 20-godišnjak, inače i engleski reprezentativac, suspendovan je od strane njegovog kluba i ostaje u policijskom pritvoru dok se istraga nastavlja

Zvijezda Manchester Uniteda Mason Greenwood uhapšen je zbog sumnje za silovanje i napad u sklopu policijske istrage o optužbama iznesenim na društvenim mrežama ovog vikenda.

Ovaj 20-godišnjak, inače i engleski reprezentativac, suspendovan je od strane njegovog kluba i ostaje u policijskom pritvoru dok se istraga nastavlja.

Podsjećamo, hapšenju je prethodila objava podijeljena na Instagramu sa slikama i videima na kojima se vidi mlada žena s brojnim ozljedama, uključujući posjekotinu u ustima iz kojih joj je curila krv i nekoliko modrica na tijelu.

Djevojka napadača Uniteda objavila užasne fotografije, karijera mu visi o koncu (FOTO)

Te je snimke objavila Greenwoodova djevojka Harriet Robson, uz uznemirujući audio zapis u kojem se čuje kako muškarac prijeti ženi.

Objave su danas bile vidljive na njenoj Instagram stranici, ali su u međuvremenu izbrisane.

Glasnogovornik policije rekao je sljedeće:

“Policija je ranije danas (nedjelja, 30. januar) obaviještena o slikama i videozapisima na društvenim mrežama na internetu koje je objavila žena u kojima je prijavljivala slučajeve fizičkog nasilja.

“Pokrenuta je istraga i nakon istrage možemo potvrditi da je muškarac u svojim 20-im godinama uhapšen pod sumnjom za silovanje i napad. Ostaje u pritvoru radi ispitivanja. Istraga je u toku.”

Iz Manchester Uniteda su poručili da su svjesni optužbi, dok je Greenwoodov sponzor Nike rekao da je kompanija “duboko zabrinuta” i da će “nastaviti pratiti situaciju”.