Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Priča Nicole Stellon O'Donnell

Kćerka joj je teško oboljela, a ona je svim majkama poslala dirljivu poruku

Nicole Stellon-O'Donnell
Nicole Stellon-O'Donnell

Dragi roditelji djece koja nemaju rak: evo što se dogodilo mom djetetu tokom kemoterapi

Jedna je mama odlučila potaknuti ljude da se cijepe i da cijepe svoju djecu tako što je otkrila s kakvim se problemima suočava njena osmogodišnja kćerkica koja boluje od raka zato što ljudi s kojima je došla u kontakt nisu bili cijepljeni.

Priča koju je Nicole Stellon O'Donnell podijelila na svom Twitteru dobila je gotovo 80 hiljada lajkova, a podijeljena je više od 50 hiljada puta.

– Dragi roditelji djece koja nemaju rak: evo što se dogodilo mom djetetu tokom kemoterapije zato što je slučajno u trgovini bila izložena ospicama.

1. Bila je u karanteni mjesec dana. Ionako je dovoljno teško što s osam godina mora prolaziti kroz kemoterapiju. Dodajte tome nemogućnost da izađe iz kuće.

2. Kad smo došli na pedijatriju/onkologiju, morali su otkazati sve ostale pacijente i zatvoriti je u sobu dok nisu uspjeli saznati detalje o njenoj izloženosti. To je poremetilo liječenje ostale djece koja imaju rak.

3. Soba u kojoj se nalazila morala je biti zatvorena i očišćena što je onemogućilo da je koriste druga djeca.

4. Tokom leta kući morala je nositi masku na licu. To vam se možda ne čini kao velika stvar, ali zamislite da vam je osam godina, ćelavi ste, koščati, nemate obrve i trepavice, a na sve to još morate nositi masku za lice u javnosti.

5. Postojala je mogućnost da mora primiti injekciju koja bi joj potaknula razvoj bijelih krvnih zrnaca, nakon koje dolazi do jake boli u kostima. Srećom, kod nje je broj bijelih krvnih zrnaca bio dovoljno visok, pa nije morala prolaziti kroz to.

6. Naš onkolog je morao provesti mnogo vremena konsultirajući se sa stručnjakom za zaraze kako bi shvatili što moraju napraviti za nju i za ostalu djecu koja su taj dan bila u klinici. Plakala sam od olakšanja kad su mi rekli da nijedno dijete neće morati primati tu bolnu terapiju, prenosi Index.hr.

Imali smo sreće što je bilo ljeto pa nije morala izostajati iz škole. Već je propustila tri mjeseca kad smo počeli s kemoterapijom. Dotuklo bi je da je morala propustiti još.

Molim vas, cijepite svoju djecu. Cijepite se i vi protiv gripe. Napravite to iz suosjećanja prema djeci koja trebaju grupni imunitet jer njihov imunitet ne radi kako bi trebao – napisala je ona.