Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Maja upoznala majku nakon 37 godina

maja kovacevic

“Nisam ni sanjala da će susret biti tako lijep. Osjećam se savršeno”, kaže Maja Kovačević koja je juče u Beogradu nakon 37 godina upoznala svoju biološku majku.

Nakon deset godina potrage, Maja je prvi put vidjela kako izgleda žena koja ju je rodila.

“Uvijek sam se pitala kako izgleda, zamišljala sam je veoma često”, rekla je Kovačevićeva.

Sreća i radost obilježili su prvi susret majke i kćerke nakon skoro četiri decenije, a Maja kaže da su presretne. Nakon mukotrpne potrage Maja je u nedjelju prvi put preko telefona čula glas svoje majke. Po nevjerovatnoj sreći i ogromnom uzbuđenju ona će pamtiti zauvijek taj prvi poziv.

Prilikom tog razgovora mama i Maja su se dogovorile da se vide. Duboko u sebi Kovačevićeva je osjećala strah, nije znala kako će majka reagovati, da li će joj pružiti ruku ili će je zagrliti, ali imala je želju da je upozna i da postanu prijateljice.

“Nemojte me ovog puta zaboraviti. Nemojte me ostaviti”, izustila je Maja, strahujući da joj se majka možda nikada više neće javiti.

Majka, kako priča Maja, odgovorila joj je da ne brine i da se to “ovoga puta neće desiti” i zaista se nije desilo.

“Sada kada smo se našle i kada smo zajedno želimo samo da nadoknadimo prošlo vrijeme i da ga što kvalitetnije provedemo”, ushićeno je rekla Maja.

Maju Kovačević je prije gotovo četiri decenije majka ostavila u bijelom smotuljku u podrumu zgrade u Beogradu. Postoji nekoliko priča o njenom pronalasku, ali ova hrabra žena vjeruje da ju je pronašao mladić koji je išao u posjetu svojoj djevojci. Veoma brzo usvojila je porodica koja joj je pružila divno djetinjstvo puno ljubavi.

U želji da sazna “kakva krv teče njenim venama”, Kovačevićeva je 2006. godine počela potragu za svojom biološkom majkom. Zahvaljujući apelu na društvenim mrežama, s Majom je kontaktirala porodica njene majke i otkrila joj misteriju čuvanu svih tih godina. Maja Kovačević je u drugom stanju, te će ovu godinu zauvijek pamtiti po pronalasku majke i rođenju drugog deteta.