Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kina

Majka doživjela infarkt dok je sinu pokušavala objasniti zadatak iz matematike

srcani (1)

Inače, sinu pomaže sa zadaćom svaki dan i priznaje da se često zna iznervirati zbog toga što sin ima poteškoća razumjeti stvari koje mu više puta objasni

Jedna 36-godišnja majka iz Kine, za koju su mediji objavili samo da se preziva Wong, iznervirala se zbog toga što njen sin nije mogao razumjeti kako riješiti matematički problem dok je rješavao zadaću. U bolnicu su je doveli hitno, 1. novembra, nakon što je doživjela infarkt tokom rješavanja domaće zadaće sa svojim 9-godišnjim sinom.

Dok mu je objašnjavala matematički problem, toliko ju je frustriralo to što ne shvata zadatak, da ju je srce na tren izdalo.

– Objasnila sam mu to više puta, ali i dalje nije shvatao. Bila sam toliko ljuta da sam imala osjećaj da bih mogla eksplodirati – rekla je mama Wang kineskim novinarima te dodala kako joj je odjednom srce počelo podrhtavati i nije mogla pravilno disati.

Srećom, odmah je shvatila što se događa i pozvala supruga, koji ju je odmah odveo u bolnicu. Doktori su mladoj mami dijagnosticirali miokardijalnu infrakciju, odnosno srčani udar i rekli da je sretna što je stigla u bolnicu tako brzo. Wang, inače, sinu pomaže sa zadaćom svaki dan i priznaje da se često zna iznervirati zbog toga što sin ima poteškoća razumjeti stvari koje mu više puta objasni, ali kaže da nikad nije mislila da njen bijes može imati tako teške posljedice po zdravlje.

Majka se još oporavlja u bolnici, piše Oddity Central. Ipak, ma koliko bilo moguće da bijes i osjećaj nemoći potaknu srčani udar, treba reći da uz to trebaju postojati i drugi uvjeti, poput sjedilačkog načina života ili nekvalitetne prehrane.

– To se zna dogoditi mladim roditeljima. Uzrok može biti neuravnotežena prehrana, ali i emocije. Većina pacijenata s ovim problemom su baš mlade majke – kazao je medijima dr. Yang Xiaoxue.