Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Majka ih je prodala, ali ove blizankinje danas žive sretno (FOTO/VIDEO)

blizankinje

Osamnaestogodišnje blizankinje Kiara i Keyara Wecker upisale su fakultet i, prema svemu sudeći, očekuje ih svijetla budućnost, sasvim različita od haosa u kojem im je započeo život.

Bliznakinje su, kao bebe, bile u centru međunarodnog skandala nakon što su prodate online britanskom paru Alanu i Judith Kilshaw. Sa samo šest mjeseci bebe su se našle usred transatlantske bitke koja je nastala nakon što se ispostavilo da je američki par već usvojio sestre, koje je majka “ukrala” nazad i prodala porodici Kilshaw za 8.200 funti.

Sad, gotovo 18 godina kasnije, Mirror je pronašao sestre i otkrio da su se snašle u novom životnom okruženju, nakon što su ih smestili u pristojnu i religioznu porodicu. To je treća porodica u koju su smještene, a u njoj su, nakon svih incidenata, ipak imale sretno odrastanje.

Djevojke su prije nekoliko sedmica započele studije sociologije, a njihova usvojiteljka kaže da su jednostavno procvjetale. Ponosna 56-godišnjakinja prisjeća se da je ponekad bilo teško, ali da su odrasle u predivne mlade dame, svaka sa svojim snovima i ambicijama.

“Ništa ih neće zaustaviti u postizanju ciljeva. Od dana kad su ih doveli kod nas, odgajane su s bezuslovnom ljubavlju. Bog nam ih je dao i zauvijek smo zahvalni”, kaže ona.

Njihova biološka majka još nije pronašla stabilnost, s obzirom na to da se stalno seli i da ne može da zadrži posao.

Naime, Tranda Wecker je bila 28-godišnja majka petoro djece kad je njene četvoromjesečne bzankinje usvojio par iz San Bernardina u Kaliforniji Richard i Vickie Allen. Osam sedmica nakon toga, Tranda je zamolila Allenove da se oprosti sa bebama, ali, nakon što ih je uzela na dan, nikad ih nije vratila.

Početkom decembra 2000. godine bračni par Kilshaw došao je u San Diego, gde ih je Wecker upoznala sa bliznakinjama.

Dva dana kasnije brat Vickie Allen suočio se sa parom u hotelu i zahtevao decu nazad. Judith i Allan Kilshaw tvrde kako do tog momenta nisu znali ništa o Allenovima i brzo su napustili državu zajedno sa blizankinjama.

Kroz sljedećih nekoliko sedmica riješili su papire za usvajanje u Arkanzasu, gdje je to moguće za manje od 10 dana, a do kraja godine blizankinje su imale svoj dom u Velsu.

Slučajem se bavio i FBI, dok je tadašnji britanski premijer Tony Blair obećao da će zabraniti takve prodaje djece. Međutim, djevojčice su se vratile u SAD, nakon što ih je sud oduzeo porodici KilshawKilšou.

Vratili su ih u Missouri, gde su im socijalne službe brzo našle novu porodicu. Njihov 72-godišnji staratelj iz porodice u kojoj sada sretno žive, rekao je da je to bila sudbina.

“Sjećam se da sam ih video na ‘Dobro jutro Ameriko’ nedugo nakon što su ih dali britanskom paru. Sjećam se da sam razmišljao o tome koliko ova situacija slama srce”, kaže on.

Tranda Wecker sa kćerkama se nije čula do 2006. godine, kad je pokrenula sudske akcije da dođe do njih. Sud je odredio da može da ih vidi tek kad im staratelji otkriju identitet pravih roditelja.

Naime, djevojčice su tad imale tek šest godina.

“Kontakt koji devojke imaju s Trandom zavisi samo od njih”, kaže danas njihova starateljka. Međutim, Keyara ne želi ništa sa majkom.

“Te djevojke donele su mi radost i tugu, ali ih mnogo volim. Devojke su se toliko promijenile tokom godina i drago mi je da to dijelim sa njima”, zaključila je njihova starateljka.

https://www.youtube.com/watch?v=cDR1ztleQAk