Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Majka pronašla kćerku u seks oglasima pa je otkupila

kcerka

Njena 13-godišnja kći nestala je, a ona ju je pronašla devet mjeseci kasnije i to preko interneta. Kubiiki Pride iz Atlante u SAD-u gledala je web stranicu Backpage.com specijaliziranu za male oglase.

Pod rubrikom u kojoj se nude djevojke za seks i zabavu vidjela je svoju kći pod oznakom “MA”.

– Nakon nekoliko mjeseci počela sam pregledavati stranice koje putem oglasa nude seks. Uočila sam djevojku kraj koje je pisalo da je “mlada i nova”. To mi je privuklo pažnju. Kliknula sam na oglas i otvorile su se eksplicitne fotografije moje kćeri. Nisam imala izbora, javila sam se na oglas kako bi otkupila vlastito dijete, kaže Kubiiki.

Kad se djevojčica vratila kući, majka je uočila da su je zlostavljali, imala je modrice, a bila je ovisna i o drogama. Dva puta je pokušala pobjeći iz roditeljskog doma, ali oba puta su je uspjeli vratiti, piše Daily Mail.

– Kad sam ju upitala zašto bježi, ona je rekla da mora doći do ‘tih tableta’, kaže majka.

Potresna priča o ovoj djevojčici ispričana je kroz dokumentarac I Am Jane Doe prikazan na Netflixu. U njemu se navodi da je 13-godišnjakinja 2010. godine bila na zabavi za kraj školske godine kad ju je otela i u seksualno roblje prodala žena za koju je mislila da joj samo nudi prijevoz do kuće.

Njena otmičarka završila je u zatvoru, ali na stranici Backpage.com, koja je najveći internetski oglasnik u SAD-u, i dalje se nude seksualne usluge. Najmanje 150.000 djece žrtve su traffickinga, a njih 80 posto nudi se upravo na toj stranici.