Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tiffany Nelson

Mama 16-ero djece pokazala koliko veša opere svaki dan

mama tiffany (1)

Tiffany je otkrila kako uspijeva održati red u pranju veša, pa je pokazala koliko ga se nagomila nakon samo jednog dana

U situacijama kada vam se čini da ništa drugo ne radite nego samo perete, sušite i slažete veš, prisjetite se Tiffany Nelson.

Ova Amerikanka sa suprugom Benjijem ima 16-ero djece uzrasta od 23 godine do 11 mjeseci.

Kenn ima 23 godine, Kass i Bridger, JourNee – 21, Trey – 19, Jaine – 17, LiLee – 14, SaiDee – 13, NayVee – 12, Luke – 11, PaisLee – 9, DeLayNee – 8, PresLee – 7, ElleCee – 6, Beckham – 5 godina i Ledgerc – 11 mjeseci.

Iako kažu kako ih sve vole jednako, sedmero djece je biološki njihovo, a devetero ih je usvojeno.

Tiffany je otkrila kako uspijeva održati red u pranju veša, pa je pokazala koliko ga se nagomila nakon samo jednog dana, piše The Sun.

U videu kojeg je objavila na Youtube kanalu, uz pomoć 14-godišnje kćerke Lilee pokazala je taktike koje joj to olakšavaju.

Inače, u njihovoj porodici stvari funkcioniraju tako da svako dijete dobija jedan zadatak u kući za koji je zadužen godinu, a Tiffany kaže da im to pomaže da postanu “profesionalci” i ne mora stalno učiti različitu djecu kako da odrade pojedini posao.

– Ako moja djeca svaki dan nose jednu do dvije odjevne kombinacije i zaprljaju ih, pa dodajte na to pidžame i ručnike, onda možete zamisliti koliko veša imamo svaki dan – objašnjava Tiffany.

Kaže, kad ne bi oprala veš samo sedam dana, zavladao bi takav haos u kojem se više ne bi mogla snaći.

Tiffany objašnjava kako je najvažnija stvar u njenom pristupu pranju veša kodiranje po boji, kako ga naziva. Tako odjeću razvrstava u četiri grupe – tamne boje, ručnici, crvene i ružičaste i bijele.


Obično svaki dan peru jednu punu mašinu odjeće crvene i ružičaste boje, a svaki put kada se jedna hrpa napuni do vrha – ode na pranje.

To je proces koji nema kraja, a porodični posao olakšava posebna prostorija za pranje, sušenje i vješanje odjeće.

Kako bi se snašla u ogromnoj količini veša, Tiffany je osmislila svoj sistem razlikovanja odjeće po veličini. Tako za svaku veličinu stavlja na unutrašnjost tačku određene boje.

– Budući da se kod nas odjeća očigledno nasljeđuje, glupo bi bilo da Beckham nosi majicu na kojoj piše Luke – dodala je ova domišljata mama.