nevjerovatan trenutak

Mama nosorog nasrnula na puno većeg slona da odbrani bebu

nosorog – slon

Akcija tu nije stala, a slon je još neko vrijeme trčao za njima čak i kad su se oslobodili

Kamera je snimila nevjerovatan trenutak kad je majka nosoroga uspjela odbraniti svoje mladunče od puno većeg slona koji ih je pokušao, i uspio, otjerati od vode.

Video je nastao u Nacionalnom parku Kruger u Južnoafričkoj Republici, a snimio ga je Krishna Tummalapalli, interventni kardiolog iz Indije.

Ženka nosoroga i njeno mladunče pili su vodu kad ih je napao slon. Majka je odmah zauzela napadački stav, a čini se kako je to naljutilo slona, koji se odmah zaletio na nju. Dok su se oni borili, beba je pala između njih, no naposljetku je uspjela pobjeći.

No akcija tu nije stala, a slon je još neko vrijeme trčao za njima čak i kad su se oslobodili.

“Bili smo na porodičnom putovanju u Južnoafričkoj Republici početkom juna 2019. Nadali smo se posjetiti Afriku već neko vrijeme i nije razočarala”, rekao je Krishna koji je otkrio i kako su otišli na safari i već tokom drugog dana uspjeli snimiti ovaj video.

Kaže i kako je bilo još mnogo toga za vidjeti, no ovo je vjerovatno bilo najintenzivnije. “Razgovarali smo s našim vodičem i on je rekao da u 10 godina koliko radi kao vodič nikada nije vidio nešto tako. Svjedočili smo mnogim sjajnim prizorima tokom putovanja u park, ali ništa nije moglo nadmašiti ovo iskustvo.”