Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh. ambasadorica

Martina Mlinarević spasila dvije porodice iz Ukrajine i primila ih u svoj dom

djeca-1

“Dvije ukrajinske familije zahvaljujući Vedranu danas su ušle u naše živote, naš dom i Unin svijet. Više riječi od ovih nemam. Skupile su se u njihovim uplašenim očima kad su stigli na vrata našeg stana”, objavila je Mlinarević

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Martina Mlinarević spasila je dvije porodice iz pakla rata u Ukrajini i primila ih u svoj dom u Pragu.

Zanimljivu priču o tome kako je došlo do ovog humanog poteza podijelila je na društvenim mrežama, a u akciji je ključnu ulogu igrao Sarajlija Vedran Kosić.

“Vedrane Kosiću, spasio si živote divnih ljudi i spasio si naš ovom bezgraničnom radošću da ih možemo upoznati. Znate li za Vedrana Kosića iz Sarajeva? Nisam znala ni ja, ali me je našao. Jer ništa u ovom životu nije slučajno”, započinje priču Mlinarević i dodaje kako je od njega dobila poruku da želi izvući porodicu prijatelja kuhara iz Ukrajine, s kojim je u Lyonu završio najprestižniju školu za kuhare, Institut Paul Bocusea.

“Rekao mi je da njegov drug ima malenu bebu od 2 mjeseca, te pokušava nemoguće da iščupa prekrasnu porodicu iz ralja rata i upitao mogu li kako pomoći u Pragu. Prošlo je nekoliko noći bez sna i dana od straha. Dvije ukrajinske familije zahvaljujući Vedranu danas su ušle u naše živote, naš dom i Unin svijet. Više riječi od ovih nemam. Skupile su se u njihovim uplašenim očima kad su stigli na vrata našeg stana. Vedrane Kosiću, ova djeca sada se smiju i to je tvoja najveća nagrada za ovog života”, objavila je ambasadorica BiH u Češkoj.