Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

McDonald's se okreće zdravijoj ishrani, uklanja aditive iz burgera

mcdonalds

McDonald's više neće koristiti umjetne aditive u svojim burgerima, objavila je kompanija prije nekoliko dana, a piše CNN.

Globalni fast food lanac već neko vrijeme nastoji privući potrošače koji brinu o zdravoj prehrani, stoga potez kojim će iz svojih sedam klasičnih burgera, među njima hamburger, cheeseburger, dupli cheeseburger i Big Mac, izbaciti aditive, i nije toliko iznenađujući.

Kako kažu iz kompanije, promjena će zahvatiti svaki dio burgera, od peciva do sira i umaka. To se naročito odnosi na specijalni umak iz Big Maca iz kojeg će se izbaciti tri aditiva “bez žrtvovanja prepoznatljivog okusa”.

No, kako navodi CNN, krastavci u burgeru ipak će zadržati umjetni konzervans.

– Ova odluka pokazuje našu predanost u odnosima s potrošačima i želju da izgradimo bolji McDonald's – rekao je direktor McDonald'sa za tržište u SAD-u, Chris Kempczinski.

Razlog za zaokret fast food lanca ne treba tražiti samo u željama, nego i potezima konkurencije. Naime, na uklanjanje umjetnih aditiva iz hrane već ranije su se obavezali Taco Bell i Subway, dok je McDonald's do sada uklonio umjetne konzervanse samo iz McNuggetsa.

Ranije ove godine kompanija je pak odustala od korištenja smrznute govedine u burgeru Quarter Pounder i dodala nekoliko zdravijih opcija u Happy Meal, poput mlijeka.