Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

unosan posao

Mnogi ne mogu vjerovati koliko zarađuju spasioci na plažama u Los Angelesu

Za usporedbu, oblačenje kupaćih kostima u Los Angelesu i patroliranje javnim plažama je bolje plaćen posao od anesteziologa, većine hirurga, doktora, pa čak i advokata

Biti spasilac u Los Angelesu poprilično je unosno.

Prema nedavnoj istrazi Forbesa, spasioci u okrugu Los Angeles plivaju u lovi. Sedam vrhunskih spasilaca na plaži zarađuje čak 392 hiljada dolara godišnje, odnosno oko 650 hiljada KM, dok su 82 spasioca zaradila više od 200 hiljada dolara (više od 330 hiljada KM) u godinu dana zahvaljujući prekovremenim satima.

Fernando Boiteux, “vršitelj dužnosti glavnog spasioca” okruga LA, zaradio je 2019. godine 391.971 dolar, prema izvještaju Forbesa.

Ukupno, 2019. godine 31 spasilac zaradio je 50 do 130 hiljada dolara od prekovremenih sati.

Forbes također navodi kako spašavanje više života ne znači nužno veću plaću. Naime, mnogi od spasilaca koji su dobili medalju za hrabrost nisu među najplaćenijima. Izvještaj je pokazao i kako su u top 20 samo dvije žene.

“Zašto spasioci na plaži zarađuju toliko novca, pitanje je koje bi porezni obveznici LA-a trebali početi postavljati. Posao spasioca može biti opasan, ali nejasno je zašto bi stanovnici trebali platiti toliki prekovremeni rad kad državni javni zaposlenici porezne obveznike već koštaju 45 milijardi dolara godišnje”, navodi Forbes.

Za usporedbu, oblačenje kupaćih kostima u Los Angelesu i patroliranje javnim plažama je bolje plaćen posao od anesteziologa, većine hirurga, doktora, pa čak i advokata.