Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krunoslav Capak

Moći ćemo na more u Hrvatsku ovog ljeta, uz poštovanje pravila ponašanja

plaza baska

O tome ko će paziti na razmak, Capak kaže da će to morati raditi grad, uz pomoć komunalnih redara ili hoteli

Ublažavaju se mjere protiv koronavirusa i u Hrvatskoj. U toku je druga faza popuštanja mjera, a od ponedjeljka bi trebala početi i treća faza. U njoj će se život još više normalizirati jer se otvaraju terase kafića i restorana. Neke stvari bit će puštene nakon treće faze.

“Nemamo 4. i 5. fazu, ali razgovaramo o svim sportovima, kulturi, predstavama, snimanju filmova, to je epidemiološki teško, ali naći ćemo rješenje”, kaže Krunoslav Capak, direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Iako je najavljeno da propusnice u znatno blažem obliku ostaju i nakon 11. maja, u više navrata se iz Štaba moglo čuti da će se razmisliti i o njihovom ukidanju.

Krunoslav Capak jutros je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska na HRT-u kazao kako ćemo ovog ljeta ići na more. No, turizam i kupanje izgledat će znatno drugačije. U prvom redu, trebat će paziti na razmak.

“Sigurno ćemo ići na more. Ja jedva čekam. Pitanje je kako će biti organiziran turizam, ali neće biti kako je bilo, neće biti gužve na plažama”, rekao je Capak.

O tome ko će paziti na razmak, Capak kaže da će to morati raditi grad, uz pomoć komunalnih redara ili hoteli.

“Grad ili hoteli će se morati brinuti da ne bude fizičkog kontakta na plažama. Neće biti peškir do peškira”, kaže Capak.

Njegova najava naišla je na žestoke reakcije na društvenim mrežama, a najviše komentara ide u pravcu da se “mjerama na plaži i hotelima unaprijed uništava turistička sezona”

https://www.facebook.com/fokusba/posts/2856758427674728