bivša prva dama sad-a

Moje kćeri se nisu mogle ni poljubiti bez prisustva zaštitara

obama michelle kceri (1)

Uprkos tome što su Michelle i bivši predsjednik Barack Obama (57) radili na tome da im kćeri imaju što normalnije djetinjstvo, Michelle je objasnila koliko je to teško bilo za njih

Bivša prva dama SAD-a Michelle Obama (55), prvi put je nakon izlaska iz Bijele kuće progovorila o tome kako je bilo teško osigurati normalno djetinjstvo svojim kćerima Maliji Ann (21) i Sashi (18).

– Bili smo normalni ljudi sve dok Barack nije održao govor na konvenciji i tada je sve krenulo kao raketa. Osam godina smo živjeli kao “Da, vaš tata je predsjednik. To nema nikakve veze s vama. Odlazite u školu. Da, imate zaštitare sa sobom, ali ignorišite ih. Vaš je cilj doći do škole, vratiti se, imati solidne ocjene. Ne ponašati se nedolično i ne sramotiti nas” – izjavila je Michelle u razgovoru za portal ETonline.

Michelle sa kćerkama i svojom majkom

Uprkos tome što su Michelle i bivši predsjednik Barack Obama (57) radili na tome da im kćeri imaju što normalnije djetinjstvo, Michelle je objasnila koliko je to teško bilo za njih.

Obamina pobjeda na izborima 2008.

– One su stalno uz sebe imale zaštitare. Zamislite da se pokušate prvi put poljubiti dok oko vas stoje muškarci s pištoljima i slušačicama u ušima – objasnila je.

Problem je bio i kad su Malia i Sasha odlazile kod svojih prijateljica.

– Zvali smo njihove roditelje i rekli smo im “Trebat ćemo vaš broj osiguranja i datum rođenja. Doći će nekoliko muškaraca pretražiti kuću. Ako imate pištolje ili drogu, slobodno im recite jer će ih oni svejedno pronaći. Neće ništa uzeti, samo trebaju znati gdje stoji. I da, jedan će muškarac s pištoljem cijelu noć sjediti na vašem kućnom pragu. Dajte mu da koristi WC, to bi bilo lijepo od vas” – našalila se Michelle.

Michelle i Barack u braku su od oktobra 1992. godine, a zajedno su radili u advokatskom uredu “Sidley Austin” gdje su bili jedni od rijetkih zaposlenih Afroamerikanaca.