Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Život i zdravlje

Najveća greška kod šminkanja koja žene postaruje

24/11/2015

Žene bi s godinama trebale mijenjati način na koji se šminkaju, odnosno šminka bi trebala biti profinjenija i suptilnija.

A jedna je najveća greška koju pripadnice nježnijeg spola čine dok se šminkaju, a koja ih najviše postaruje: stavljanje previše šminke, naročito pudera u kamenu ili prahu.

Mnoge žene misle da će veća količina pudera bolje prekriti bore, a učinak je zapravo suprotan – puder bore čak još više naglasi jer zbog previše pudera u kamenu ili prahu koža izgleda suša.

Puder također zna ući u sitne bore na licu i pregibe te tako svraćati pažnju na te nedostatke.

Najbolji način za prekrivanje bora je korištenje kremastog tekućeg pudera koji hidratizira kožu, dok bi se puder u kamenu ili prahu trebao koristiti minimalno, naročito ispod očiju.

Za žene koje i u zrelim godinama imaju masniju kožu preporuča se korištenje tekućeg pudera s mat efektom, a popravljanje tena malom količinom pudera u kamenu trebalo bi ograničiti na dvaput dnevno.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.