Nakon 22 godine otkrila da dijete koje je odgojila nije njeno

doris345

Doris Grunwald i njena majka Evelin dobili su 30.000 eura odštete od bolnice u Grazu nakon što je otkriveno da su Evelin pri porodu slučajno zamijenili dijete, piše TheSun.

Sve su otkrili nakon što je Doris išla donirati krv i shvatila da ima drugačiju krvnu grupu od svojih roditelja. Zatim su otišli napraviti DNK test i saznali da nisu u krvnom srodstvu.

“Cijelo mi se tijelo počelo tresti, osjećala sam se kao da gubim tlo pod nogama”, rekla je Doris nakon što je saznala da su je 22 godine odgajali tuđi roditelji.

“Naravno da je to bio veliki šok za mene i moju kćerku”, izjavila je Evelin.

“Ali znali smo od početka da nas ništa neće razdvojiti i da ćemo ostati majka i kćerka. Ovo dijete je najbolja stvar koja mi se ikad dogodila”, rekla je.

Doris još uvijek ne zna ko su joj biološki roditelji, a Evelin ko joj je biološko dijete.

“Bilo je svega 15 prijevremeno rođene djece od kojih je nekoliko blizanaca, tako da jako malo njih ulazi u uži izbor”, izjavila je Evelin koja je prijevremeno rodila 1990. godine.

Dodala je da im bolnica odbija dati spisak imena zbog zaštite privatnosti.

“Svaki put kad vidim nekoga ko mi se svidi pitam se jesu li mi to roditelji, to je pitanje uvijek prisutno u mojoj glavi”, rekla je Doris.

“Ali Evelin je moja majka i uvijek će to biti”, zaključila je.

Kada se cijela priča pročula, nekoliko je žena koje su rodile u isto vrijeme kad i Evelin dobrovoljno otišlo na DNK analizu, a kako će se sve završiti tek ćemo saznati.