Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Naučnici utvrdili: Zadovoljstvo nije jedini razlog za oralni seks!

ljubav

Na pitanje zašto ljudi prakticiraju oralni seks, osim vjerskih fundamentalista, odgovor svih ostalih bit će otprilike: “Pa, zato što je ugodan, genije!” Naučnici su, međutim, otkrili da je to samo pola istine, i to na evolucijskoj ljestvici onaj dio koji je nastupio kasnije.

Prema studiji objavljenoj u naučnom časopisu Journal of Reproductive Immunology za oralni pristup žena muškarcima pobrinula se sama priroda, i to zato kako bi čim više smanjila mogućnost da tijelo žene prepozna gene muškarca u fetusu koji se razvija skupa sa genima žene, kao strano tijelo.

Unos muškarčevog DNA u probavni sustav, pa tako i u tijelo, gutanjem sperme, navodi studija, rezultira time da se tijelo žene privikava na DNA muškarca i posljedično lakše tolerira DNA fetusa, odnosno ne odbacuje ga kao strano tijelo.

Što se oralnog seksualnog pristupa muškaraca ženama tiče, riječ je čisto o tome, kako su dokazali naučnici u studiji objavljenoj u Evolutionary Psychology, da je muškarcima na takav način često lakše seksualno zadovoljiti ženu.

A to onda donosi emocionalne prednosti, pa i evolucijske s obzirom na, navodi dalje studija, posljedično manju opasnost od nevjere.

Sve ostale varijante seksualnih oralnih odnosa raznih ili istih spolova međusobno po tim bi temeljnim evolucijskim zakonitostima trebale biti varijante temeljene na tjelesnom zadovoljstvu, kao što je slučaj i s heteroseksualnim oralnim odnosima.