Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petu godinu zaredom

Nominacije za Hercegovku godine do 3. novembra, objavljeni uslovi

hercegovka godine
Foto: hercegovka godine/ Arhiva

Po završetku nominacija, kandidati će se svrstati u pripadajuće kategorije nakon čega će uslijediti glasanje

Udruženje “Hercegovka godine” iz Mostara organizira petu kulturno zabavnu manifestaciju “Izbor Hercegovke godine”, a kao i prethodnih godina, nominirati se mogu sve Hercegovke, neovisno o mjestu stanovanja, zanimanju ili starosnoj dobi.

“Jedini uslov je da su Hercegovke pozitivne i da čine dobre stvari za zajednicu u kojoj žive. Nominirati se ne mogu sano one koje su do bile pobjednice. Za sve ostale, dovoljna je jedna nominacija da uđu u prvi krug takmičenja. Nepotpune nominacije neće biti uvrštene u takmičarski dio”, poručili su organizatori.

Nominacije se primanju isključivo putem e-mail adrese hercegovkagodine@gmail.com u kojem je potrebno navesti ime i prezime, potvrdu da je osoba saglasna s nominacijom, e-mail adresu nominirane osobe, mjesto stanovanja, zanimanje, fotografiju nominirane osobe i kratku biografiju.

Nominacije su otvorene od 3. oktobra do 3. novembra.

Po završetku nominacija, kandidati će se svrstati u pripadajuće kategorije nakon čega će uslijediti glasanje.

“Ponosni smo što petu godinu biramo ‘Hercegovku godine’. Zanimljivo je da se naše manifestacije razlikuju po sadržaju prijavljenih, iako je riječ o istim kriterijima svake godine. Do sada smo imali učesnice, odnosno naše Hercegovke iz mnogih zemalja svijeta, što govori koliko smo praćeni. Mislim da smo i jedina manifestacija koja je imala učesnice iznad 100 godina starosti. U istoj godini imali smo prijavljene bakice od 104, 105, 106 i 107 godina. To daje jednu dodatnu vrijednost cijelom projektu”, kazala je Daniela Škegro, predsjednica Organizacijskog odbora.