Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ofarbala kosu kanom i žestoko se pokajala

chemese1111

Ponekad čak i zdravstveno i ekološki osviješteni ljudi mogu proći kroz noćnu moru zahvaljujući prikrivenim hemikalijama u modernoj kozmetici, a upravo to je slučaj 35-godišnje fitness bloggerice Chemese Armstrong. Iako na svom YouTube, Instagram i Facebook kanalu obično dijeli savjete za vježbanje, zdravu prehanu i prirodnu kozmetiku, nakon stravične alergije na kanu za bojanje kose odlučila je upozoriti druge žene da ne nasjedaju na priče o posve prirodnoj kozmetici, piše Daily Mail.

chemese2

Chemese je bila svjesna svoje alergije na PPD (Paraphenylenediamine), česti sastojak u bojama za kosu te je upravo zato pažljivo birala načine farbanja sa minimalno ili bez hemikalija. Nakon posjete frizerskom salonu u Teksasu savjetovali su joj korištenje prirodne kane.

Vrlo brzo nakon tretmana vlasište ju je počelo svrbiti, a lice oticati. Njene su oči bile potpuno zatvorene te nije ništa vidjela puna dva dana, a ljekar se plašio kako bi joj alergija mogla utjecati na disanje.

chemese3

Srećom, to se nije dogodilo te joj je lice i dalje napuhnuto, a tek nakon devet dana počela je ponovno sličiti na sebe. Srećom, više ne osjeća bolove te apelira na druge žene – “ne treba olako vjerovati ljudima ako vam kažu da je nešto posve prirodno”.