Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Dani zdravlja"

Organizacija ‘Think Pink’ realizuje besplatan mamografski pregled za 200 žena iz Brčkog

think pink mamograf

Kombi sa mamografom je smješten na parkingu ispred prostorija Udruženja “Brčansko srce”

Sarajevska organizacija “Think Pink – zajedno smo jedno” od danas do 16. maja u Brčkom u saradnji sa Udruženjem oboljelih od malignih bolesti “Brčansko srce” realizuje projekat pod nazivom “Dani zdravlja” u  sklopu kojeg će 200 žena dobiti besplatan mamografski pregled.

Kombi sa mamografom je smješten na parkingu ispred prostorija Udruženja “Brčansko srce”.

Predsjednica Udruženja Ramiza Musić kaže da je veliki broj žena zainteresovan za ovaj vid prevencije i pozvala sve zainteresovane žene da se prijave u Udruženje kako bi se našle na spisku za naredni dolazak pokretnog mamografa u Brčko.  

– Imamo dosta poziva i nažalost ne možemo primiti sve žene koje žele na ovaj način kontrolisati svoje zdravlje. Svi oni koji nisu uspjeli ovaj put iskontrolisati svoje zdravlje, stavit ćemo na spisak za drugu priliku – naglasila je Musić.

Prema njenim riječima ovaj projekta se realizuje sedmu godinu za redom i na ovaj način do sada je pregledano više od 1200 žena.

Vlada Brčko distrikta prije šest mejseci kupila je pokretni mamograf vrijedan oko 600 hiljada KM koji će biti u funkciji nakon što se pribave sve neophodne licence i odobrenja za rad koje izdaju državne specijalizovane institucije.