Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zabava za mlade

Otvorena sezona klizanja u Centru “Safet Zajko” u Sarajevu

klizaliste safet zajko

Ledena ploha klizačima će biti na raspolaganju svakim danom od 11 do 21 sat. Iznajmljivanje klizaljki će se naplaćivati 2 KM za termin od 45 minuta klizanja. Osobe koje imaju vlastite klizaljke, termin klizanja plaćat će simbolično 1 KM

Na radost ljubitelja klizanja na ledu, sezona klizanja u novogradskoj općini danas je zvanično otvorena, stavljanjem u funkciju ledene plohe u Centru ‘’Safet Zajko’ na kojoj su već prvog dana uživali najmlađi, ali i stariji građani.

Općina Novi Grad Sarajevo, u saradnji sa JP ”Lokom” d.o.o. Sarajevo i ove zimske sezone stanovnicima Novog Grada i Sarajeva omogućila je klizanje na otvorenom, na kojem će djeca i omladina moći provoditi dane zimskog raspusta.

Ledena ploha klizačima će biti na raspolaganju svakim danom od 11 do 21 sat. Iznajmljivanje klizaljki će se naplaćivati 2 KM za termin od 45 minuta klizanja. Osobe koje imaju vlastite klizaljke, termin klizanja plaćat će simbolično 1 KM.

Direktor JP ‘’Lokom’’ d.o.o. Sarajevo Adnan Šabanović, kazao je da je posebno sretan što će ovo biti jedno lijepo mjesto za okupljanje omladine, te je pozvao građane da dođu i da se zabave.

Centar “Safet Zajko”, mjesto je gdje slobodno vrijeme rado provodi veliki broj građana Sarajeva tokom proljetnih, ljetnih i jesenjih mjeseci, a Općina Novi Grad kontinuirano radi na obogaćivanju sadržaja koji posjetioce privlače i tokom zime.

Također, od oktobra 2021. godine u sklopu kompleksa Centra “Safet Zajko” otvoren je i Centar za kulturu i edukaciju, gdje naši najmlađi i omladina kvalitetno provodite svoje slobodno vrijeme i u toku zimskih mjeseci, saopćeno je iz Općine.