Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ove godine na utrci “Race for the cure” očekuje se više od 8.000 učesnika (FOTO)

race for cure 4

Još dvije sedmice do Trke/šetnje za ozdravljenje “Race for the cure”

Nekoliko hiljada građana iz cijele Bosne i Hercegovine i ove će godine slaviti život na ulicama Sarajeva. Trka/šetnja za ozdravljenje “Race for the cure” na kojoj očekujemo više od 8.000 ljudi bit će održana 30. septembra ispred Sarajevo City Centra u 11 sati.

Ukazat ćemo na potrebu redovnih pregleda, s obzirom na činjenicu da se radi o izlječivoj bolesti ukoliko se otkrije na vrijeme, a sva sredstva skupljena od registracija utrošiće se za besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima zemlje i paketiće “prve pomoći” za svaku novooperisanu ženu u BiH.

Podsjećamo, prošle godine smo tokom «Dana zdravlja» izvršili 1.560 besplatnih mamografskih pregleda i podijelili 1400 paketića. 

“Ovo je zaista jedinstvena prilika kada se građani iz cijele zemlje okupljaju u cilju nečega što je pozitivno i zajedničko svima nama. Tu smo zajedno kao podrška onima koji se bore sa bolešću i proslavljamo zajedno sa onima koji su preživjeli bolest, a dodatno sva sredstva koja se skupe od registracije idu za veoma plemenite ciljeve“, ističe Nela Hasić, regionalna direktorica Udruženja “Think pink/ Zajedno smo jedno” i “Race for the cure”.

Registracija košta simboličnih 10 KM, za koje građani dobiju majicu i pravo da učestvuju na ovom događaju.

Građani se mogu registrovati i naredne dvije subote u Sarajevu ispred Sarajevo City Centra i BBI Centra te u Ferhadiji kod Ekonomskog fakulteta. Registraciju možete obaviti i online putem sistema www.kupikartu.ba.

Sarajevo je jedan 150 gradova u kojima se održava ova brendirana trka na kojoj učestvuju milioni ljudi. Promovisanjem zdravog života učesnici svih uzrasta pomažu u osnaživanju žena koje su preživjele ovu bolest ili se i dalje bore sa Prva “Race for the cure“ u Bosni i Hercegovini održana je 2008. godine, kada je registrovano 2.500 učesnika. Na prošlogodišnjoj trci je učestvovalo više od 7,500 učesnika iz 46 gradova Bosne i Hercegovine, a ove godine očekujemo više od 8.000 građana.