Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zdravlje ljubimaca

Ovu hranu nikada nemoje davati psu, bez obzira na to koliko vas molio

psi unsplash

Postoji hrana koju naši četveronožni prijatelji nikada ne bi smjeli okusiti

Molećivim  pogledu psa teško je odoljeti, a kad nešto poželi jesti, redovno će gledati u svoje vlasnike.

Ipak, postoji hrana koju naši četveronožni prijatelji nikada ne bi smjeli okusiti.

Masno meso

Masna šunka, kobasice i pečenje zabranjeni su za pse. Veterinar Tim Montgomery rekao je za Daily Mail da psi teško probavljaju namirnice s visokim udjelom masnoća i mogu dovesti do komplikacija.

“Svaka hrana koja sadrži puno masti može uzrokovati želučane smetnje i u teškim slučajevima pankreatitis”, pojasnio je dr. Montgomery.

Psu slobodno ponudite nemasne komade piletine ili puretine.

Češnjak i luk

Kada je u pitanju začinjavanje hrane, luk i češnjak su neizostavni i sastojci su većine jela. Ali, češnjak i luk sadrže hemikalije koje bi mogle naštetiti psima. Obje namirnice sadrže tiosulfat koji je otrovan za pse. Tiosulfat napada njihove crvene krvne stanice i može uzrokovati anemiju ako ga jedu u prevelikim količinama.

Kolači s grožđicama

Mnogi u blagdanske kolače dodaju grožđice, ali one, poput grožđa, za neke pse mogu biti kobne. Posebno je zastrašujuće što simptomi trovanja mogu postati uočljivi tek nakon par dana, a tada je uglavnom prekasno da pomognete svom ljubimcu, tvrdi dr. Montgomery.

“Nije potpuno jasno zašto nekim psima grožđe i grožđice ne škode, a drugima škode, pa je važno da ovo upozorenje shvatite ozbiljno”, poručio je.