Dnevno 8.000 posjetilaca

Panonska jezera u Tuzli ove godine top turistička destinacija u BiH

panonika kupanje
FOTO: Arhiva

Slani slapovi, tri jezera sa slanom i čistom vodom uz sportsko-rekreativne sadržaje, napravila su od ovog kompleksa jednu od najpoželjnijih turističkih atrakcija u našoj zemlji

Panonska jezera u Tuzli ovog ljeta su definitivno hit turistička destinacija i omiljeno mjesto za kupanje i odmor Bosanaca i Hercogovaca, ali i posjetilaca iz inozemstva. Iako zbog pandemije i određenih mjera i ove godine rade u ograničenim kapacitetima, blizu su zacrtanih ciljeva, a to je broj od 260.000 posjetilaca.

Iako je prošla godina donijela velike probleme turističkom sektoru zbog pandemije, za ovogodišnju sezonu na Panonskim jezerima u Tuzli može se reći da je uspješna. Slani slapovi, tri jezera sa slanom i čistom vodom uz sportsko-rekreativne sadržaje, napravila su od ovog kompleksa jednu od najpoželjnijih turističkih atrakcija u našoj zemlji.

„Iza nas šezdeset dana nam je omogućilo da zaista pozitivno radimo, pozitivno poslujemo, da budemo zadovoljni i da imamo viziju da ćemo naš plan ispuniti“, navodi Maid Porobić, direktor JKP Pannonica Tuzla.

Kompleks Panonskih jezera, jedinih takve vrste u Evropi, u srcu Tuzle dnevno posjeti oko osam hiljada ljudi, uz poštivanje distance i nadzor spasilačkih ekipa.

Posjetioci su za FTV u anketi kazali:

„Prije nisam baš često dolazila, ali sad mi se jako sviđa, super je ovdje. Mislim da ću češće dolaziti.“

„Dolazim ovdje drugi put, tako da mi je lijepo, prelijepo. Dolazimo iz Švedske.“

„Bio sam na moru, živim u Holandiji, ali daleko je voda slanija i prija mi.“

Budući da nas do kraja augusta, prema prognozama meteorologa očekuje sunčano i toplo vrijeme, ne treba sumnjati da će mnogi rashlađenje i odmor od svakodnevice tražiti upravo na plažama Panonskih jezera.