Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pismo žene koja je u Grčkoj ostala bez cijele porodice: “Grlite svoju djecu”

obitelj-pozar-grcka-fb

Mediji u Grčkoj objavili su potresno pismo žene koja je u katastrofalnim požarima izgubila muža i dvoje djece.

Majka 13-godišnje Evite i 11-godišnjeg Andreasa napisala je vrlo potresno pismo nakon što je izgubila svoju obitelj u požarima koji su u ponedjeljak poharali Grčku i odnijeli najmanje 83 života. Ime majke nije objavljeno, ali mediji su naveli da je gospođa Fytro izgubila djecu i 54-godišnjeg muža Grigorisa u požaru u Matiju, prenosi Index.hr.

Fytro za vrijeme stravičnih požara nije bila kod kuće. Otac je pokušao pobjeći od vatre s djecom i otrčali su do ruba litice. Nisu imali drugog izbora i skočili su u svoju smrt, u provaliju duboku 15 metara.

Mediji su objavili da je Evita bila juniorska prvakinja u biciklizmu i mogla je postati nova sportska zvijezda. Nastupala je za slavni grčki klub AEK.

Grčki novinar i prijatelj porodice Fytros Babis Papapanayiotou pročitao je na televiziji dio pisma očajne majke nakon što je izgubila svoju porodicu.

“Grlite svoju djecu svaki dan”

“Pokušavam biti kao moja djevojčica, koja je uvijek bila jako snažna i to je dokazivala na mnoge načine. Znam da je Grigoris dao sve od sebe da spasi djecu. To što nije uspio bila je Božja volja”.

“Još uvijek čujem slatki glas mog Andreasa, koji je rekao: ‘Mama, bojim se, jako sam zabrinut, ali ne trebaš dolaziti ovamo. Ne želim da pokušaš doći, sve je zatvoreno i nećeš uspjeti’.”

“Pokušala sam doći do njih, četiri sata sam se borila da se približim, ali nisam uspjela. Nemam riječi. Izgubila sam sve. Grlite svoju djecu svaki dan”.

https://www.fokus.ba/vijesti/globus/grcka-tragedija-spasioci-idu-od-kuce-do-kuce-ugljenisana-tijela-pronalaze-u-kupatilima-foto/1177335/