zeleni vir

Počela sezona kupanja na jednom od najljepših izletišta u BiH

Zeleni vir 2019

Samo dva kilometra udaljenosti od centra Olova, u netaknutoj prirodi, nalazi se mjesto koje morate posjetiti i osjetiti, bosanski smaragd otvorio je svoja vrata, poručuju domaćini Zelenog vira

Na Zelenom viru, jednom od najljepših izletišta u Bosni i Hercegovini, proteklog vikenda otvorena je sezona kupanja. Bazeni s termalnom vodom okruženi šumom i huk rijeke Bioštice omiljeno su kupalište ne samo Olovljana. Iz godine u godinu, ovo bajkovito mjesto privlači sve više ljubitelja prirode i dobrog provoda iz svih krajeva BiH i Europe.

Tako je bilo i proteklog vikenda, prvi kupači uživali su u sunčanim danima i svemu onome što nudi Zeleni vir – bazen za odrasle i djecu, šetalište, igraonicu na otvorenom, vožnju čamcima, roštiljanje i izuzetnu gastronomsku ponudu o kojoj se brine vrsni sarajevski kuhar Dalibor Lokmer. Također, za one željne avanture tu je i spust niz Biošticu, rijeku nestvarnih kanjona.

– Ljudi su željni sunca, kupanja, odmora i ovo je idealno mjesto, pravi bosanski smaragd. Ovdje se udiše priroda punim plućima, za one željne avanture organizujemo rafting na rijeci Bioštici, dok u restoranu služimo sve vrste bosanskih specijaliteta. Posebno smo naklonjeni prema porodicama s djecom. Prije dvije sedmice imali smo gosta klauna, a u nedjelju nam stiže mađioničar. U odnosu na svu ponudu kojom udovoljavamo našim gostima možemo istaći i povoljne cijene – kaže Lokmer.

Među kupačima veliki je broj onih koji se žele osvježiti u rijeci, a najhrabriji posjetitelje nerijetko počaste atraktivnim skokovima u Biošticu.

Samo dva kilometra udaljenosti od centra Olova, u netaknutoj prirodi, nalazi se mjesto koje morate posjetiti i osjetiti, bosanski smaragd otvorio je svoja vrata, poručuju domaćini Zelenog vira.