Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pokazao roditeljima kako je lako oteti njihovu djecu

eksperiment otmica

S početkom nove školske godine treba još jednom podsjetiti na sve opasnosti koje vrebaju iza ugla. Iako će dijete u teoriji uvijek lako ponoviti sve ono što ste ga učili, problem nastaje kada se u praksi susretne s neočekivanim izazovima. Dokazao je to i Pearcey, Youtuber iz Australije, koji je odlučio napraviti mali društveni eksperiment koji će šokirati sve roditelje.

Pearcey je prilazio majkama i objasnio im što planira učiniti, a sve one su bile uvjerene da njihova djeca ne bi nikad otišla sa strancem. Dovoljno je bilo tek par rečenica, jedan slatki psić i djeca bi već krenula za muškarcem. Šokantno je kako su djeca u trenutku zaboravila sve što su ih roditelji učili o njihovoj sigurnosti i bez pogovora pristala otići s potpunim strancem.

On je u samo tri kratke rečenice djecu vodio za ruku iz dječjeg parka, na opći užas roditelja koji su samo nekoliko minuta prije toga samouvjereno tvrdili da njihova djeca neće razgovarati s njim, a kamoli poći na nepoznato mjesto. U kratkom vremenu bez problema je uspio ‘odvesti’ šestero djece iz parka

Čak 700 djece dnevno u svijetu žrtve su otmice. Na godišnjoj razini ta brojka se penje na 250.000. Ovaj društveni eksperiment je pokazao da bez obzira što majke govore djeci o strancima, ona će i dalje biti ranjiva nasuprot lukavih i manipulativnih ljudi koje vrebaju djecu.

https://www.youtube.com/watch?v=-kVkKBYMu3c