Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srceparajuća priča iz Južne Amerike

Policija provjeravala sigurnosne kamere, pažnju im je privukao ovaj dječak (VIDEO)

slomitce

Ispostavilo se da je 12-godišnjakova obitelj toliko siromašna da nisu mogli platiti opskrbljivaču električne energije

Videosnimak koji prikazuje 12-godišnjeg dječaka iz Perua koji piše zadaću na pločniku, ispod ulične rasvjete, jer njegova porodica ne može priuštiti struju u njihovom domu, slomila je srca brojnih korisnika društvenih mreža nakon što je postala viralna kad ju je objavila lokalna policija.

Policija iz Mochea krajem prošlog mjeseca uočila je Víctora Martina Angulo Córdobu dok je provjeravala sigurnosne kamere. Primijetili su da dječak sam sjedi na pločniku usred noći, što im je bilo sumnjivo. No kad su zumirali, shvatili su da dječak čita i piše nešto u svoju bilježnicu, uz pomoć ulične rasvjete.

Dirnuti dječakovom predanošću učenju, policija je podijelila snimku na Facebooku, a ona je ubrzo postala viralna. Snimka je pogledana dosad više od 5 miliona puta, a dječakova predanost, ali istovremeno i srcedrapajuća priča, pune naslovnice diljem Južne Amerike, a sad se šire i zapadnim medijima.

Lokalni mediji uspjeli su pronaći dječaka i sjeli su s njegovom majkom kako bi saznali zašto radi domaću zadaću na ulici umjesto u obiteljskoj kući, prenosi Oddity Central.

Ispostavilo se da je 12-godišnjakova obitelj toliko siromašna da nisu mogli platiti opskrbljivaču električne energije instaliranje brojila u njihov dom, pa su se samo oslanjali na svijeće. Nažalost, Víctor Martín rijetko je uspijevao završiti zadaću prije zalaska sunca, a slabe svjetlosti od svijeće bila mu je puna glava.

Majka dječaka, Rosa Angulo Córdoba, rekla je za Panamericana TV kako joj je sin jednoga dana samo rekao da ne može više podnijeti svijeću te je otišao zadaću završiti ispod ulične rasvjete.