Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Porodica Džimugović iz “Ispuni mi želju”: Da li se radi o prevari?

PORODICA_DZIMUGOVIC

U svom desetogodišnjem radu i emitovanju, emisija “Ispuni mi želju”, zajedno sa dobrim ljudima, na sve moguće načine nastoji da pomogne ugroženoj kategoriji stanovništva, ističu iz TV Hayat, te dodaju:

Stvarne, teške životne priče, koje se zasnivaju na povjerenju a koje sami akteri podijele sa milionskim auditorijumom, iz četvrtka u četvrtak dodirnu naša srca. Tako je bilo i prošle sedmice, nakon emitovanja priče o porodici koja je ostala bez ičega, u kojoj dječak od nekoliko mjeseci, spava na slami a u svoj toj neimaštini, otac ga mota u potkošulje, jer pelena nema.

Tokom proteklih dana, nakon emitovanja ove teške priče, ekipa emisije “Ispuni mi želju” je zaprimila na desetine poruka šokiranih gledatelja, koji tvrde da je porodica Džimugović, zapravo prevarila sve nas i da uopšte ne žive tako kao što su naznačili u poslanom pismu i kako se predstavili u emisiji, u studiju.

Shodno takvim optužbama Hayat TV i emsija “Ispuni mi želju”, pokrenula je postupak istražnih radnji koje imaju za cilj dokazati da li se radi o prevari kako navode gledatelji ili ne. U daljim emisijama ćemo Vas obavještvati o ovom slučaju, shodno toku i rezultatima istrage, koju će sprovesti nadležni organi Tužilaštva Brčko Distrikta, na čiju adresu smo poslali prijavu, kažu u Hayatu.

Podsjećamo, kako navode gledatelji, porodica Džimugović su prevaranti i žive vrlo lagodno, te koriste dobre ljude i svoje dijete u ovoj prevari a ova saznanja su dobili nakon pregleda fotografija na njihovom Facebook profilu.

Redakcija emisije “Ispuni mi želju” odmah je kontaktirala Petra Džimugovića. Petar se nije javio na telefon, jer mu je pozlilo i ne osjeća se dobro, kako se kasnije ispostavilo zbog svih zlih komentara koje je dobio na Facebooku, ali se na telefon javila supruga Alisa, te na ovaj upit dala sljedeće objašnjenje:

– Mi živimo na privatnom ranču u Skakavi u Brčkom. Vlasnik tog ranča je Kruno Malbašić koji živi u Švicarskoj. Kruno nama daje oko 100 eura mjesečno da oržavamo taj ranč. Mi na ranču kupujemo hranu za stoku za te pare i brinemo se o živini. Mi nemamo ništa svoje, sve je ovo tuđe, mi imamo 9 kvadrata šupe i slamu na kojoj dijete spava. Sve slike koje možete i sada vidjeti na Facebooku i u video galeriji ovdje, jesu naše, ali od sramote i života kakvim živimo, mi se tu uslikamo i kažemo da je naše. Kruno nam je platio put na more a sada za Uskrs organizovao nam je i krštenje sina i platio večeru i tortu, navodi uplakana Alisa.