Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Porodici iz Ohaja na večeru stigao misteriozni gost

mark

Porodica Moore iz Ohaja iznenadila se kada im je na večeru stigao misteriozni gost – Mark Zuckerberg, osnivač i vlasnik Facebooka, najveće globalne društvene mreže, javljaju lokalni mediji.

Oni su pojasnili kao im je samo nekoliko minuta prije nego je stigao rečeno da će ranije najavljeni misteriozni gost biti Zuckerberg, jedan od najbogatijih i najutjecajnijih ljudi na svijetu.

– Znao sam da će nam neko doći i samo to. Ali, bilo je potpuno nevjerovatno kada smo shvatili o kome je riječ – rekao je Daniel Moore lokalnom listu „Vindicator of Youngstown“ opisujući nevjerovatni događaj.

List piše da je Zuckerberg večerao s porodicom Moore u gradu Newton Falls, oko 80 kilometara sjeveroistično od Klivlenda. Naveli su kako je Zuckerberg zatražio od svog tima da mu organiziraju večeru s porodicom koja je, inače, demokratski orjentirana, ali je na posljednjim izborima glasala za Donalda Trumpa.

Zuckerbergov put u Ohajo je, inače, dio plana u kojem se namjerava susresti s običnim ljudima u svih 50 američkih država što je dodatno podgrijalo raširene špekulacije da li se osnivač Facebooka, možda, namjerava kandidirati za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

On i njegova supruga su nedavno obećali uložiti tri milijarde dolara za borbu i iskorijenjivanje svih bolesti do kraja stoljeća. Ranije objavljeni tekstovi u američkim medijima potvrdili su da je Zuckerberg razgovarao o kandidaturi s nekim od najbližih saradnika.

Krajem prošle godine je objavio kako se više ne smatra ateistom što bi bio veliki problem, ukoliko bi se aktivirao u politici.

Članovi porodice Moore izjavili su da nisu cijelo vrijeme za večerom razgovarali o politici. Danielova supruga Lisa je govorila o njihovom humanitarnom radu u Ugandi gdje su pomagali siročadima. Zuckerberg je najavio da će im pomoći u tome.

– Baš je cool momak. Sasvim je na zemlji i vrlo je ugodan sagovornik – opisao je Daniel Moore osnivača Facebooka.