Tuzla

Predsezona na Panonskim jezerima izmamila prve kupače

panonska jezera fena (1)

Zbog poskupljenja električne energije, ali i drugih repromaterijala, donesena je odluka o poskupljenju cijena za ulazak na Panonska jezera

Zvanična sezona kupanja na Panonskim jezerima u Tuzli počinje 1. juna i trajat će do 31. augusta, ali visoke temperature već u maju su izmamile prve kupače koji uživaju u čarima slane vode.

Jezera su napunjena vodom što je bio znak najhrabrijim da otvore ovogodišnju sezonu kupanja u kompleksu koji je jedinstven u Evropi.

Protekle dvije sezone zbog pandemije koronavirusa imale su različite vrste ograničenja, ali u predstojećoj napokon će se stvari vratiti u normalu.

Zbog poskupljenja električne energije, ali i drugih repromaterijala, donesena je odluka o poskupljenju cijena za ulazak na Panonska jezera. Tako je ulaznica za radne dane 6 KM, a za vikend 8 KM, kada su u pitanju odrasle osobe, dok pogodnosti ostvaruju učenici, djeca, povlaštene kategorije stanovništva.

Građani Tuzle su imali priliku po akcijskim cijenama kupiti sezonsku ulaznicu i do sada je prodato oko 7.300 sezonskih ulaznica.

Ukoliko vremenske prilike budu išle na ruku očekuje se da će predstojeća sezona na Panonskim jezerima u Tuzli oboriti neke od postavljenih rekorda po posjećenosti.