pozorište mladih

Predstava “Lične priče” progovara o seksualno i rodno zasnovanom nasilju nad osobama s invaliditetom

pozorište mladih sarajevo

Predstava je nastala kao rezultat podrške među jednakima organizovane širom Bosne i Hercegovine za osobe sa invaliditetom u riziku od seksualnog i rodno zasnovanog nasilja

redstava Forum teatra pod nazivom ˝Lične priče˝ bit će realizirana u nedjelju, 8. maja u Pozorištu mladih Sarajevo, a u organizaciji Udruženja slijepih Kantona Sarajevo i u partnerstvu sa Informativnim centrom za osobe sa invaliditetom ˝Lotos˝.

Predstavu su osmislili učesnici projekta “Invaliditet i seksualno i rodno zasnovano nasilje”, koji u Bosni i Hercegovini implementiraju Udruženje slijepih KS i Informativni centar za osobe sa invaliditetom ˝Lotos˝Tuzla, a koordinira MyRight u Bosni i Hercegovini s podrškom Radio Hjalpen Švedska.

Predstava je nastala kao rezultat podrške među jednakima organizovane širom Bosne i Hercegovine za osobe sa invaliditetom u riziku od seksualnog i rodno zasnovanog nasilja.

Predstava će prikazati lične priče aktivista i aktivistica koji su pripremali predstavu.

Predstava je pripremljena u formi forum teatra i sastoji se od pet kratkih isječaka iz stvarnih života učesnika, koje progovaraju o temama seksualnog i rodno zasnovanog nasilja nad osobama sa invaliditetom.

Prema konceptu forum teatra u drugom dijelu publika uzima aktivno učešće i svojim doprinosom predstavi unosi nezaobilazan društveni element u završetak.

Nakon Sarajeva predstava će biti izvedena i u Mostaru 9. maja, saopćeno je iz Udruženja slijepih KS.