Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

porodica potvrdila

Preminula Ivana Trump

New Project (4)

Ona se udala se za Donalda Trumpa 1977. godine. Par se razveo 1992. godin

Bivša supruga nekadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, Ivana Trump preminula je u 73. godini, saopćila je porodica. Policija je u 12.40 sati dobila hitan poziv sa Aper Ist Sajda i na licu mjesta mogla je samo da konstatuje smrt Ivane.

Zvaničnici kažu da je umrla prirodnom smrću.

Ivana je bila prva supruga Donalda Trumpa. Oni zajedno imaju troje djece – Donalda mlađeg., Ivanka i Erik (Eric), javljaju Sky News i ABC News.

Ona se udala se za Donalda Trumpa 1977. godine. Par se razveo 1992. godine.

– Naša majka je bila nevjerovatna žena, velika sila u poslu, sportista svjetske klase, blistava ljepotica i brižna majka i prijatelj. Ivana Trump je preživjela. Pobjegla je od komunizma i prigrlila ovu zemlju. Učila je svoju djecu o hrabrosti i čvrstini, saosjećanju i odlučnosti – navela je porodica u saopćenju.

Rođena je u Čehoslovačkoj za vrijeme komunističke vlasti. U djetinjstvu se bavila skijanjem, te je neko vrijeme studirala na univerzitetu u Pragu. Udaje se 1971. godine za agenta za prodaju nekretnina Alfred Vinklmajra, a 1973. godine emigrirala je u Kanadu.

Od prvog muža se razvela 1976. godine, a nakon što je upoznala Trumpa u Njujorku, za njega se vjenčala 1977. godine. Bila je na ključnim menadžerskim pozicijama u Trump organizaciji.

Bračni par Trump je brzo postao jedan od najpoznatijih u njujorškom otmjenom društvu.

Njihov problematični brak i razvod postali su predmet javnog interesa širom svijeta, pošto je afera Donalda Trumpa sa manekenkom Marlom Maples postala javna, a njihov razvod finaliziran 1992. godine nagodbom.

Nakon razvoda napravila je sopstvenu liniju odjeće, nakita i kozmetičkih proizvoda. Bila je autorica nekoliko knjiga.

Nakon razvoda Ivana je ostala sa bivšim mužem u dobrim odnosima, pa je, između ostalog, 2016. godine javno podržala njegovu kandidaturu za američkog predsjednika.

U objavi na svojoj platformi Truth Social, bivši predsjednik SAD je rekao:

– Veoma sam tužan što obavještavam sve one koji su je voljeli, a kojih ima mnogo, da je Ivana Trump preminula u svom domu u Njujorku. Bila je divna, lijepa i nevjerovatna žena, koja je vodila sjajan i inspirativan život. Njen ponos i radost su bili njeno troje djece… Bila je tako ponosna na njih, kao što smo svi bili ponosni na nju. Počivaj u miru Ivana!