Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svjetski dan čišćenja

Pridružite se Dun & Bradstreet ekološkoj akciji u sklopu World Clean Up Day

Post

Svjetski dan čišćenja – World Clean Up Day je svjetski pokret usmjeren na borbu protiv globalnog problema otpada. Kompanija Dun & Bradstreet pridružuje se obilježavanju ovog dana organizujući akciju prikupljanja plastične ambalaže.

PRIDRUŽITE NAM SE – PONEDELJAK 26. 09. OD 11:00 SATI ISPRED SCC-a.

RIJEŠITE SE PLASTIČNIH BOCA KOJE ZAGAĐUJU ZEMLJU, PREZMITE SIMBOLIČAN POKLON I DONIRAJTE UDRUŽENJU POMOZI.BA

Industrijski i kućni otpad je globalni ekološki problem našeg vremena, koji zagađuje okolinu i predstavlja prijetnju ljudskom zdravlju. Poseban su problem otpadni materijali koji imaju dug period raspadanja i ne mogu se razgraditi prirodnim putem. Kao društveno odgovorna i ekološki orijentirana kompanija, Dun & Bradstreet u BiH želi doprinijeti razvoja svijesti javnosti o ovom problem.

Stoga se pridružujemo aktivnostima u sklopu mjeseca u kojem se obilježava svjetski dan čišćenja planete Zemlje. Pridružite nam se i vi i postanite dio ekološki prihvatljive porodice. Dođite u ponedeljak 26. 09. 2022. od 11:00 sati i ponesite plastične flaše koje ćete ubaciti u “reciklomat” ispred SCC-a. Tiket koji dobijete iz automata kao potvrdu da ste ubacili flašu možete zamijeniti za simboličan poklon na našem štandu u hodniku SCC-a a prihod od skupljenih flaša svakako će ići na račun pomozi.ba.

Želja nam je i da motivšemo građane Sarajeva na ekološke akcije kakva je korištenja reciklomata jer predstavljaju odličan način sakupljanja ambalažnog otpada zahvaljujući pametnom softveru koji vrše njihovo sortiranje. Osim ekološkog efekta, donirate i 5pf po boci udruženju Pomozi.ba. Također želimo podržati inicijativu da u budućnosti bude više reciklomata u Sarajevu i ime doprinesemo da Sarajevo jednog dana bude zeleni grad.