Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prijavili otmicu tinejdžerke, nakon dva mjeseca je pronašli u ormaru

loreta333

Troje odraslih te maloljetnik uhapšeni su pod optužbom da su učestvovali u bježanju te skrivanju 17-godišnje Lorette Norvell.

Nakon dva mjeseca traganja pronađena je – u ormaru. Zbog sporne izjave nakon pronalaska, vjerovatno će i nju procesuirati.

Nestanak Lorette Norvell iz kuće u kojoj je živjela s roditeljima prijavljen je sredinom januara. Porodica je bila problematična, ali niko se nije nadao ovakvom potezu Lorette.

Tinejdžerka je pronađena nakon tačno 2 mjeseca, prema izvještaju policije, dobrog zdravlja i neozlijeđena, a vrijeme je provela u ormaru u kući porodice svoga dečka, prenosi Daily Mail.

Policija je optužila majku Lorettinog dečka, Lauru Stephens, za pomaganje u bježanju i ometanje istrage. Ona ju je navodno pričekala ispred kuće u noći bijega i odvezla kod svoje sestre. Supružnici Bryant u Middletownu uspješno su je skrivali 2 mjeseca, a također su uhapšeni, kao i Lorretin dečko (17).

– Svi su znali da je tražimo, a neki ljudi namjerno su skrivali informacije i lagali, stoji u izjavi šefa policije Arthura Scotta koji je i s javnošću podijelio Lorretine prve riječi nakon pronalaska – izjavila je da je razočarana što su je pronašli.

Nije poznato zašto je pobjegla i toliko dugo se skrivala, no vjeruje se da je htjela ostati tamo dok ne napuni 18 godina, a onda otići iz grada.

U zadnjih sedam godina policija je u kuću kod Norvella pozivana čak 38 puta, a često ih je posjećivala i socijalna služba pa se vjeruje da je djevojka itekako imala razloga pobjeći.