Za roditelje i djecu

Radionica “Poticanje psihomotornog i jezično-govornog razvoja kod djeteta’

Plakat: SKB Mostar

Normalan psihomotorni razvoj djeteta ovisi o naporima njegovih roditelja/staratelja da osiguraju sigurno okruženje i poticajnu okolinu kako bi mogli odgovoriti na razvojne potrebe djeteta

Klinika za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar organizira radionicu na temu ”Poticanje psihomotornog i jezično-govornog razvoja kod djeteta”, koja će se održati 8. decembra 2023. godine u glavnom medicinskom objektu SKB-a Mostar na Bijelom Brijegu.

Radionice za roditelje i djecu uzrasta od 1 do 3 godine održat će se u vremenu od 17 do 18 sati, a za roditelje i djecu urasta od 4 do 6 godina u vremenu od 18, 15 do 19, 15 sati.

Radionice pružaju strukturirano i podržavajuće okruženje za roditelje kako bi stekli znanja, vještine i strategije za poboljšanje svojih roditeljskih vještina. Podučavanje obuhvaća niz pristupa usmjerenih na pomaganje roditeljima da se nose s izazovima odgoja djece i jačanja obiteljske kohezije.

Tokom ove radionice roditelji će imati priliku učiti i raspravljati o raznim temama vezanim uz pozitivnu komunikaciju, tehnike discipline i izgradnju snažnih odnosa roditelj-dijete te poticanje djeteta u četiri razvojna područja: motoričkom, govorno-jezičnom, kognitivnom i socijalno-emocionalno.

Kroz prezentacije, grupne rasprave i praktične vježbe roditelji stječu vrijedne uvide i alate za poboljšanje roditeljskog pristupa.

Kognitivne stimulacije, koje roditelji pružaju tijekom odrastanja djeteta, posebno u prvim godinama života, važne su za formiranje struktura za razvoj vještina kao što su združena pažnja, psihomotoričke vještine i kognitivne sposobnosti.

Normalan psihomotorni razvoj djeteta ovisi o naporima njegovih roditelja/staratelja da osiguraju sigurno okruženje i poticajnu okolinu kako bi mogli odgovoriti na razvojne potrebe djeteta.

Radionicu će voditi izv. prof Mladenka Vukojević, defektolog i Monika Džeba mag. logopedije.

Svi zainteresirani se trebaju prijaviti na mail adresu: radionicazadjecuiroditelje@gmail.com ili putem kontakt telefon: 063/209-565, saopćeno je iz SKB-a Mostar.

Plakat