Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

Roditelji djevojčice koja je ujedinila region u suzama objavili radosnu vijest

roditelji__mila roncevic

“U ovom trenutku ja na računu imam 22 miliona kuna”, rekao je otac

Roditelji Mile Rončević, Marin i Sanja, u podne su se obratili medijima.

Objavili su kako je skupljeno preko 26 miliona kuna. Preko 22 miliona kuna uplaćeno je na račun Marina Rončevića. Preko 3 i pol miliona kuna uplaćeno je na račun Zaklade Nora Šitum. Postoji još nekoliko računa, a novac još dolazi tako da će konačna cifra biti još veća, piše Index.hr

Prvo je govorio otac. On je opisao kako je akcija uopće krenula.

“Uključili su se svi. Mi smo predvidili da će cifra biti oko 250-300 hiljada eura. Onda je ispalo da je neka prosječna cifra liječenja oko 550.000 dolara”, počeo je otac koji je svima zahvalio. Onda su, kaže, preko majke od Nore Šitum došli do brojke od oko milion dolara.

“U ovom trenutku ja na računu imam 22 miliona kuna”, rekao je otac. A to je samo njegov žiro račun.

“Na deviznom računu ima preko 57.000 eura”, dodao je.

“Neću nikoga nabrajati. Ovu akciju je odnio čovjek s velikim “Č”. Jedno veliko apsolutno hvala. Kako ništa ne može proći jednostavno, tako smo mi danas ujutro imali malo poljuljanu vjeru”, rekao je otac.

On je rekao da se novac od njegove ušteđevine i novac koji će dobiti od prodaje kuće odmah može koristiti za neki drugi slučaj.

“Sredstva su premašila. Naše nekretnine još nisu prodane, za jednu ću dobiti hipoteku. Ja želim reći da se taj iznos od 175.000 eura, naš fizički novac, odmah može koristiti na raspolaganje. Ono iza čega stojim ja i cijela obitelj je da će za sve postojati dokumentacija, isplate koje će biti službeno ovjerene”, rekao je otac.

“Mislim da smo pokazali i za drugu djecu. Moramo obratiti pažnju na transparentnost. Onda će se ljudima vratiti povjerenje. Daleko od toga da smo nezahvalni institucijama, mi smo super zahvalni. Činjenica je da neki alati nisu bili funkcionalni”, rekao je otac.

Dodao je da će Mila vjerojatno sutra krenuti za SAD.

Pomoć za djevojčicu skupljala se i u BiH.