Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Savjet muškarca za izlazak s njegovim kćerima postao hit

welch

J. Warren Welch iz Australije na Instagramu je proglašen ocem godine, nakon što je objavio svoju verziju tradicionalnih pravila odgajanja kćeri.

“Morat ćete ih pitati koja su njihova vlastita pravila. Ne odgajam svoje kćeri da budu tip žene kojima je potrebno da se njihov otac ponaša jezivo i posesivno kako bi ih tretirali s poštovanjem. Poštovat ćete ih, a ako nećete, obećavam vam da neće trebati moju pomoć da vas pošalju gdje vam je mjesto. Sretno, tikvice”, napisao je ponosni otac koji sa svojom suprugom odgaja čak pet kćeri, a njegova objava brzo je postala hit na internetu.

Za “Today” Warrem je objasnio i da razumije potrebu drugih očeva da zaštite svoje kćeri, ali objasnio je i na što tačno cilja.

“Odlično to razumijem. Ali ono o čemu govorim nema nikakve veze s tim ‘zaštitničkim instinktom’, već s određenim dominantnim stavom prema ženama i uvjerenjem da žene nisu sposobne da se brinu same o sebi”, objasnio je Walch koji se inače bavi poezijom, a njegove poruke mnogima su inspirativne.