Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sedam trikova koji olakšavaju život u kuhinji

e7b53dd77414a7c88419
Ovi trikovi u kuhinji su vrlo korisni i spasit će vas kod pripreme hrane nebrojeno puta:

Raspršivač ulja

Jednostavno ulijte ulje u bočicu s raspršivačem kakvu možete kupiti na svakom koraku. Na ovaj način će vam doziranje ulja kod pripreme hrane biti puno jednoličnije, a i stavit ćete ga manje. Na primjer, ovaj trik je odličan kod pripreme palačinki.

Super slatke banane

Ovaj način je odličan kada trebate vrlo zrele banane za pripremu, recimo, kolača, a nemate ih. Tada banane koje imate zapecite u rerni dok ne pocrne – rezultat će biti fantastičan.

Spasite stari hljeb ili pecivo

Jednostavno ga obilato zalijte vodom pa malo zapecite u rerni. Bit će kao svježe donesen iz pekare.

Osvježavajući jogurt

Uzmite nekoliko vrsta voćnih jogurta, stavite ih na tanjir u obliku kružića pa to zaledite. Dobit ćete odličan sladoled u obliku bombona. Osim toga, može vam poslužiti i za dekoraciju sladolednih torti…

Brzo čišćenje mrkve

Sve što vam treba je čista žica za ribanje. S njom ćete očistiti mrkvu puno brže nego s nožem.

Originalna slastica s Nutellom

Slamčicom napravite tunel u jagodi pa je napunite Nutellom pomoću šprice. Ovaj desert je gotov vrlo brzo, a oduševit će baš svakoga.

Uređaj za vafle ima i druge namjene

Pekač za vafle ne mora služiti samo za to, bit će vam odličan i za pripremu slasnih sendviča. Na primjer, ispržite u njemu najprije nekoliko šnita slanine pa kriške tosta. Potom slažite na tanjiru sendvič – tost, slanina, jaje na oko, tost.